5 frågor att fråga din frisör

9 november 2018

För vissa killar, gå till salongen för en frisyr är helt enkelt inte ett alternativ. Det är antingen frisör eller ingenting alls, och av goda skäl. När du stöter på en skicklig barberare, kommer du aldrig att kunna lita på håret med någon annan gång.

På senare tid har fler män har dikning hår salonger och gå till frisören för alla sina hår relaterade behov. Och om du är ny till hela barbershop sak, kan du behöver lite vägledning om hur hela systemet fungerar. Här är några frågor som du bör ställa din frisör.

1. Vilken stil kan jag återskapa hemma?

Inte du bara hatar när du inte kan återskapa den snygg frisyr som du hade den första dagen av din frisyr? Det är något som händer med de bästa av oss, och oftare än inte, det är därför vi valde en frisyr som var svårt att stil. Vad du verkligen vill ha är något som "tvätta och gå". En frisyr som låter dig hoppa ut ur duschen, snabbt forma håret, och ser * knivskarp * för resten av dagen. Och om någon vet hur man kan hjälpa dig att hitta detta ett lågt underhåll frisyr som ser bra ut, det kommer att vara din frisör.

load...

2. Vad cut passar mig bäst?

Så mycket som du vill gå in med en bild av din favoritkändis så att du kan be din frisör att återskapa den frisyr, försök att motstå frestelsen. Vi har alla olika ansikten och hår texturer, så vad kan fungera för en person kan se ut som en absolut tåg vrak på dig. Istället be din frisör vad de tror skulle fungera för dig. Folk glömmer ofta att frisörer är utbildade proffs som brukar gå till barbering skolan, så att de vet bättre än någon om vad som fungerar och inte passar någons ansikte.

3. När ska jag få min nästa frisyr?

Om du vill behålla din frisyr ser fräsch hela tiden, du kommer att behöva komma in för nedskärningar underhålls. Och om detta är första gången med en viss frisyr, kanske du inte vet exakt hur lång tid det tar innan håret växer ut till den grad att du börjar tappa formen och stilen på håret. Din frisör ska kunna berätta för dig när du ska schemalägga nästa trimning session.

Läs också:

4. Hur kan denna typ arbete för mig?

Vi har alla stött på en frisyr som vi verkligen ville, men visste att det bara inte skulle fungera på oss. Innan dikning stilen helt be din frisör vad de tycker. Du skulle bli förvånad över hur en skicklig barberare kan göra några smärre justeringar och - * voila - * du plötsligt kan klippa det frisyr och ser ut som en total boss.

load...

5. Vad betyder det?

Frisörer har sin egen terminologi som de gillar att använda när ber dig frågor om din frisyr. Ord som * kona, blockerade, fade, * och * nacke * används vanligtvis när man bestämmer hur exakt du vill att ditt hår cut. Och om du inte vet vad din frisör ber dig och bara nicka överens kan du gå därifrån med en stil helt annat än vad du tänkt. Om du inte vet vad din frisör talar om, fråga.

Var beskrivande om din frisyr

Att vara vaga är det snabbaste sättet att du kan irritera din frisör. I stället för att säga att du vill ha en trim, vara detaljerad för att beskriva hur du vill att ditt hår cut. Berätta för dem hur mycket hår du vill klippa från varje del av huvudet och beskriva det för dem i inches eller centimeter.

Dessutom, om du någonsin gick ut ur barbershop med en fenomenal frisyr, se till att du tar en bild av den så snart som möjligt. På så sätt, om du inte vet hur man ska beskriva samma frisyr i framtiden, kan du visa frisören och be dem att återskapa den.

load...

Det är grunderna för hur du ska prata med en frisör om din frisyr. Med det täckt, är du redo att gå utöver dessa walk-in salonger och bli stylad av någon med kunskaper om män hår.

load...