4 sätt att veta om du går skallig

9 november 2018

Det är samtal som ingen vill ha - ska jag skallig? Den olyckliga sanningen är att majoriteten av män kommer att uppleva manligt håravfall någon gång i livet. När skallighet startar och hur mycket hår vi förlorar normalt baserad på genetik. Och medan nio av tio erkänna att skallighet är något de är allvarligt oroad över, många män inte agera när det finns fortfarande tid.

Problemet med håravfall är att ju längre du väntar, desto svårare är det att vända skadan. Om du startar ett behandlingsprogram rätt när hårfästet börjar avta, du har en större chans att hålla fast håret. När håret är helt fallit ut och alla dina folliklar har dött, har du missat din chans med några av de mer populära och kostnadseffektiva behandlingar på marknaden.

load...

Så, hur vet du när det är dags att agera? Låt oss ta en titt på några av de vanligaste tecknen på skallighet.

1. Ditt hår faller ut

Detta kan låta självförklarande, men många människor förbise driven utgjutelse. En del av orsaken är att vi tenderar att förlora cirka 100 hårstrån varje given dag på grund av normal utsöndring, men vissa killar bara inte vill acceptera det faktum att deras hår är gallring. Så bara för att du hittar ett par hårstrån som ligger ungefär betyder inte nödvändigtvis att du kommer skallig. Men när du börjar märka en hel del hår på örngott, fastnat i dina kammar och borstar, eller sitter längst ner i duschen, kan det vara dags att undersöka håravfall behandlingsprogram.

load...

2. Ditt huvud är kliande

För vissa människor, kan en kliande hårbotten vara ett tecken på håravfall. Även om detta inte är direkt relaterad till manligt håravfall, kan en kliande hårbotten länkas till andra dermatologiska sjukdomar som psoriasis eller eksem. Anledningen till detta är relevant för håravfall är inte på grund sig av villkoren, men hur du reagerar. Överdriven gnugga, repor, och borsta hårbotten kan göra oåterkalleliga skador på håret folliklar över tiden. Din bästa handlingsplan är att träffa en läkare som kan hjälpa dig att hitta behandling för ditt tillstånd, annars kan du hamna skrapa håret bort - bokstavligt talat.

3. Hårfästet är vikande

Hårfäste recession är en stor skylt av potentiell skallighet. Tyvärr är det också en av de saker som många killar bara ignorera, vilket är tråkigt med tanke på att de skulle kunna motverka effekterna om de vidtog åtgärder. Du kommer verkligen att börja märka att hårfästet är vikande när du borstar håret och det bara inte styling det sätt som det brukade - den riktning som du kamma det inte fungerar så bra som det gjorde tidigare. En av de vanligaste tecknen på hårfästet recession är gallring av hår runt tinningarna. Och för de flesta människor, fortsätter detta mönster att spridas över tiden tills den lämnar dig med M-formade hårfästet.

Läs också:

4. Din hårbotten är märkbart synlig

Har du brukade ha en tjock uppsättning av hår som täckte hårbotten som Amazonas regnskog? Ett par år tillbaka, har du förmodligen kunde har våt och borstade håret och knappt sett någon hårbotten. Men i dessa dagar, ge dig själv den minsta delen utsätter din hud! Det beror på att du har förlorat en stor del av håret på toppen av huvudet, och chansen, du kommer att fortsätta att förlora mer hår över tiden tills du börja utveckla kala fläckar.

load...

En annan sak att tänka på är om din hårbotten är att få solbränd. Som håret tunnar, förlorar du mer och mer av det skydd mot solens UV-strålar. Ett par år tillbaka, kanske du har kunnat tillbringa hela dagen på stranden utan att oroa dig att bränna upp i huvudet, men nu måste du bära hattar eller sätta på solskyddsmedel. Det är för att du förlorar ditt hår.

Redo att förhindra håravfall?

Nu när du vet lite om vad man ska leta efter, är det dags att täcka en del av de sätt att stoppa manligt håravfall från att sprida sig. Till att börja med inte tillåter dig själv att bli stressad och upprörd över håravfall. Det är något som händer med bäst av oss, och med genombrott inom medicin, kan du hålla din hår utan att bryta din bank.

Det största problemet kring manligt håravfall och håravfall inte kommer upp med effektiva behandlingsplaner, är det okunskap och desinformation flyter runt. Du skulle bli förvånad över hur många killar känner sig maktlösa när de märker tecken på skallighet. De har fått höra att homeopatiska "botemedel" som gnugga cayennepeppar och äppelcidervinäger på huvudet kommer att bota dem om deras skallighet - det kommer inte! Men det betyder inte att man måste acceptera att håret faller ut. Det finns en mängd olika vetenskapligt beprövade behandlingsmetoder som har passerat granskning av det medicinska samfundet och är livskraftiga lösningar till skallighet.

Två av de mest populära behandlingar mot skallighet är minoxidil och finasterid. Båda kan användas tillsammans och kan framgångsrikt förhindra håravfall från att bli värre i de flesta män. Med det sagt, det finns ingen engångs fix för manligt håravfall - om det fanns, skulle vi få se en betydligt färre skallighet män gå runt! När du startar en behandlingsregim, är det viktigt att du förstår att resultaten ta tid. Du har förmodligen inte kommer att börja se effekterna Tills för några månader i behandlings, och även då måste du åta sig att långvarig användning för att säkerställa att du får optimalt resultat.

load...