4 sätt att bli av med armhålshår hemma

13 november 2018

Underarm hår rankas uppe med en av de mest irriterande platserna att vara otydlig. Vi kan hålla med dig när du säger 'det är gropar'. De flesta armhålan hår är på tjockare sidan. Detta innebär att när den bryter hudens yta efter att den har tagits bort, är det märkbart och kan känna taggiga. Detta gör den till en av de platser där håret avlägsnas ofta.

Det finns ett par olika sätt att ta hand om det i ditt eget hem, och en som är mer än bara tillfälligt. Vi hjälper ge dig några råd för att få bästa resultat och säkerhetstips för varje metod.

Laser eller IPL hårborttagning

Pulserande ljus används för att försämra hårsäcken. Med de flesta system måste du ha lätt till medel hudton och hår på mörkare hud. Även om du kan också få laser eller IPL (intensivt pulserande ljus) gjort professionellt, det finns devicesyou kan använda hemma, som Tria Laser (jämför priser på Amazon) som visas här.

load...

(Se alla hem laser och IPL hårborttagning Systems).

För bästa resultat: Varje företag kommer att ge dig specifika instruktioner om hur många sessioner att använda på dig själv, inklusive hur många veckor att vänta mellan varje session. (Exempel: Använd en gång var fjärde vecka under sex månader).Safety Tips: Du måste falla inom en ljus hud tonomfång att säkert använda någon av dessa modeller hemma. Mörkare hud kan bränna eller blister. Dessa är high-tech, så läs över alla instruktioner och säkerhetstips mycket noggrant.

Varför vi älskar det: Det är FDA godkänt för permanent hårborttagning. Med upprepade behandlingar bör du se mindre hår, eller hår som kommer tillbaka finare. Du skulle kunna helt stoppa att behöva ta bort hår i armhålorna eller kraftigt minska antalet gånger i veckan.

load...

De som har mörka tjockt hår verkligen uppskatta när håret är helt borta från follikeln. De har inte att 'skugga' som ofta är kvar efter rakning.

Hårborttagningsmedel (hårborttagningskrämer)

Hårborttagnings bryter princip ner håret ovanför hudens yta, så att du kan torka bort. Tyvärr kommer håret att finnas kvar, det är bara under hudens surface.For bästa resultat: Efter att låta produkten att göra sitt jobb, torka av ett litet område för att se om det är att ta bort hår innan tar fart grädden från hela området (utan gå över föreslagna maximala tiden).Safety Tips: Gör en patch test innan du använder eftersom hårborttagningskrämer är en stark produkt. Lapptest varje hårborttagnings produkt du försöker, även från samma företag. För att undvika rodnad behöver scabbing och peeling inte lämna den på längre än vad som föreslås i anvisningarna. Omedelbart ta av produkten om du känner någon bränning.

Läs också:

Varför vi älskar det: Jag ska vara ärlig, jag kan inte säga att jag älskar hårborttagningsmedel eftersom de kan vara ganska hårda och har en distinkt perm doft. Men jag kommer att ge dem beröm för att vara prisvärd, finns på apotek, lätt att använda och inte kräver någon skicklighet.

load...

Rakning

Ingen tvekan om det är det enklaste och vanligaste sättet att bli av med armhåla hår. Rakning klipper håret av vid hudens level.For bästa resultat: Raka efter minst fem minuter in en dusch eller bad så varmt vatten och ånga har tid att mjuka hud och hår.

Om du inte har någon rodnad, finnar eller inflammation, lätt exfoliera område strax före rakning. Detta bidrar till att bli av med döda hudceller som gör det möjligt för en närmare rakning och förebygger inåtväxande hår.

Använd en bra kvalitet rakkniv och raklödder. Se till att kasta eller byta blad när de börjar bli tråkigt. Annars du bara be om hack, skärsår eller razor rash.Safety Tips: hår kan växa i olika riktningar. Se till att raka i motsatt riktning mot hårväxten för att få en närmare rakning.

Varför vi älskar det: När du gjort korrekt, kan du få släta hårlösa armhålorna i ett par minuter.

Epilators 101

Dessa prylar gör jobbet åt dig, ta bort hår direkt ur hårsäcken. Armhålorna kan vara hårfri i flera veckor en tid.Mer bästa resultat: Följ anvisningarna från tillverkaren och använda olika funktioner den kan ha för att minska smärta eller hår sönder.

Säkerhetstips: Ren och underhålla enheten för att undvika finnar och hår bryta över eller under hudens yta.

Varför vi älskar det: Vaxning och SÖTNING bort även hår från roten, men kräver mer skicklighet att göra hemma. Epilatorer tar lite tid att vänja sig med känsla och teknik, men de är underbara för snabb hårborttagning och kan göra en stor investering.

load...