4 saker du behöver veta innan du skär ditt eget hår (förebyggande)

12 november 2018

Inte överraskande, skulle få professionella stylister rekommendera att ge dina egna lås en hacka. När allt kommer omkring, "den största faran är helt enkelt att du inte vet hur man ska uppnå de resultat du vill", säger Kiki Fotiadis, en stylist på Elan Sassoon ikon Hair Salon i Newton Center, MA. Men om du går till en relativt enkel trim, som är att säga att du inte kan ge det ett försök? Idén om att spara tid och pengar kan mycket väl göra risken värt. Men innan du plocka upp dessa sax, läs vidare för att lära sig vad proffsen vill bestämda DIY-ers att veta.

1. Du måste ha de rätta verktygen.

Kontrollera att du har en fintandad kam, en sprayflaska fylld med vatten, en stor spegel och en handspegel för att se alla vinklar huvudet. Och viktigast av allt, alltid använda professionell kvalitet sax. "Typiska hushåll sax är inte tillräckligt skarp och kommer att skapa kluvna toppar", säger Nicole Hitchcock, en stylist i Novato, CA.

load...

2. Börja smått

Det är ett faktum: När det gäller att klippa håret, det finns ingen knapp "ångra". Desto större anledning till att börja med små delar och skära mer bara om det är absolut nödvändigt, föreslår Lana Grand, en London- och LA-baserade stylist. Börja med fuktigt hår för att få bättre kontroll, hon rekommenderar, sedan borsta håret ner, en del är det i mitten av pannan att backa; sedan sätta båda sidor du just skildes framåt mot bröstet. "Med hjälp av fingrarna som en guide, klippa en rak linje. Denna metod kommer att ge dig en böjd / rundad utseende i ryggen." Hon tillägger: "För trim som var två till tre månader, klippa ungefär en halv tum till en tum." Du kan alltid göra ett andra pass om det måste vara kortare. (Efter klippa, skämma bort håret med denna avokado honung hår mask.)

Läs också:

3. Se upp för smällar

Om du är fast beslutna att klippa din egen lugg, vad du än gör, går långsamt, säger Hitchcock. "Twist din lugg och lyfta håret rakt ut från hårbotten", säger hon. "Klipp i det snarare än att försöka att skära en rak linje. Annars är det troligt att du kommer att misslyckas fruktansvärt och sluta se ut som ett barn. I stället gå till en strukturerad stripig look, det är lättare att uppnå." Om detta låter alltför svårt, anser att ringa din lokala salong, som många erbjuder gratis trim för din lugg.

load...

4. Avsluta när du är framåt

Snipping några hårstrån som kan delas eller putsning smällar är en sak, men du kanske bara vill stanna där om du inte är säker på att du kan ge dig själv en anständig cut. Och om du råkar få en liten sax glad och resultatet är en galen ojämn stil (eller brist därav), inte panik uppmanar kändis stylist Peter Lamas. (Försök med något av dessa topp frisyrer som tar 10 år av ditt utseende.) "Gör tid att besöka en professionell frisör så snart som möjligt", säger han. "Förklara vad som hände och beskriva utseendet du går för. Din stylist skulle kunna vända din skönhet blunder eller ge dig en ny stil kommer du att älska."

load...