4 hårprodukter alla män bör försöka minst en gång (och hur man använder dem)

13 november 2018

Hantera och ta hand om ditt hår bör inte vara svårt, men det verkar vara en hel del män slåss en pågående strid med det. En av de främsta anledningarna är att fram till det senaste decenniet, har många män inte spendera tid att lära sig om rätt grooming tekniker. De lärde sig aldrig hur man arbetar med håret att de hade, vilket innebar att vem som helst med lite vilda hår hade en svår tid att hålla det under kontroll.

Lyckligtvis har vi nu tillgång till mer information än någonsin om för män hårvård. Så om du kämpar för att forma håret eller hålla den ser frisk och strålande hela dagen, överväga att använda en del av dessa produkter.

1. Sculpt med hår vax

Är din nuvarande stylingprodukt inte få jobbet gjort? Om du har rakt eller vågigt hår som inte är alltför tjock, kanske du vill titta på styling det med hår vax. Till skillnad från gel och hårspray, inte vax inte lämna ditt hår ser glansigt eller våt hela dagen. I stället, det ger dig en medium stadga som avger ett naturligt utseende samtidigt som det knappt märkbara till någon som du ens bär hår produkt alls.

load...

Och bäst av allt, att använda det är enkelt. Allt du behöver göra är att placera en klick på handflatorna och släta över håret. Oavsett om du försöker att hålla håret skildes på ett visst sätt under hela dagen eller om du vill skapa en kontrollerad rörigt utseende, kommer hår vax håller håret på plats tills du ger ditt hår en tvätt.

2. Kontrollera håret med pomada

Vid första anblicken kanske du tror att pomada fungerar på samma sätt hår vax på grund av sin förmåga att hålla håret på plats utan att skapa klumpar och ge dig den föråldrade vått hår look. Men för att få ut det mesta av pomada, bör du syftar till att forma håret i en mer klassisk stil. Istället en faux hök eller rörigt utseende, prova att använda pomada till rent dra bort en sida del eller slicked tillbaka utseende. Det är bra för alla typer av styling som kräver en kam - bara inte förvänta sig håret för att flytta runt en hel del under hela dagen.

Läs också:

Du använder pomada på samma sätt som du använder hår vax. Bara tillämpa vissa på handflatorna och försiktigt gnugga i håret. Med det sagt, vill du se till att du inte får en lite för gung-ho med pomada. För om du använder för mycket, kommer du att hamna ger håret en oönskad fet utseende, så kom ihåg att endast använda enligt instruktionerna.

load...

3. Tämja håret med styling grädde

Räkna inte med styling kräm för att ge dig samma resultat som hårgelé, vax eller pomada, men det kan vara en undergörare för personer med lockigt eller grovt hår. Om ditt hår har varit en burrigt, formlös röra som känns omöjligt att hantera, inte klippa bort det utan att ge några styling grädde ett försök först. Det kommer att hjälpa dig att få lite form till håret samtidigt hålla den återfuktad. Och även om det inte göra mycket för att hålla håret på plats, kommer styling cream ger håret snyggare vågor och lockar.

4. Öka håret med saltstänk

Har du någonsin märkt hur stranden helt förändrar strukturen på ditt hår? Även en kille med nästan rakt hår kommer att börja utveckla vågor och lockar efter ett par dagar som simmar i havet. Och en hel del människor försöker att replikera denna look med hårprodukter, men inget verkar fungera riktigt lika bra som havet - förrän nu. Saltstänk kan du föra stranden till ditt badrum. Spraya lite i håret och titta på håret får ett uppsving i volym och förändringar i textur, utveckla mer förfinade lockar och vågor.

load...

Hitta vad som fungerar bäst för dig

Nu när du vet att det finns alternativ utanför hårspray och gel, du uppmuntras att prova olika produkter tills du hittar en som du gillar. Om du är osäker på att köpa en flaska av en ny typ av hår produkt, be din frisör eller stylist för ett prov nästa gång du får en frisyr. Du kanske också vill fråga dem vad de rekommenderar för din typ av hår också.

load...