3 tecken på balding du kanske inte har övervägt

10 november 2018

Det viktigaste steget för att bekämpa håravfall är att ta en aktiv strategi. Ju tidigare du vidta åtgärder, desto större chans är att hålla en fullständig hår. Ju längre du väntar att vidta åtgärder mot manligt håravfall, desto mindre effektiv din behandlingsprogram sannolikt att vara - särskilt i sena stadier av manligt håravfall. Av denna anledning är det viktigt att du kan upptäcka tidiga tecken på skallighet så att du inte vaknar upp en dag och märker att hälften håret är borta.

Hur märker varningssignaler om skallighet

Sanningen är att många män låter manligt håravfall gå okontrollerat tills de har nått ett kritiskt skede i sin håravfall - även när tecknen är alla där. Men varför skulle någon ignorera skallighet förrän det är för sent? Oftare än inte, på grund av förnekelse. Många unga män associerar håravfall med medelåldern och vägrar att tro att en ungdomlig person under 40 kan skallighet. Tyvärr, de har fel. Manligt håravfall kan hända vem som helst, även personer i sena tonåren och tidiga 20-talet.

load...

Så hur ska vi fångar håravfall innan det blir utom kontroll? Det första steget är att vara realistisk. Denial kommer inte att få dig någonstans. När du kommer till rätta med det faktum att hårfästet är vikande och håret är gallring ut, kan du vidta åtgärder.

Dessutom måste du veta varningssignaler som ofta går obemärkt förbi. Om du ser något av dessa tidiga tecken på skallighet, kan du överväga att starta en håravfall behandlingsprogram.

1. Ditt hår agerar annorlunda

Om du inte har hållit en buzz cut för de flesta av ditt vuxna liv, bör du ha en god uppfattning om hur man borstar och skulptera håret. Du vet var Cowlicks är, var att snurra på din krona är, och hur man kan forma håret så att den inte sticker upp eller curl inom specifika områden. Generellt sett, hur ditt hår beter sig kommer bara ändra av två skäl: du använder produkter eller kemiska straighteners eller om du upplever håravfall.

load...

Om du inte har bytt till en ny typ av schampo, balsam, eller styling agent och plötsligt håret inte styling som det brukade, kan du vara i ett tidigt skede av skallighet. Även om det är förmodligen inte något som du vill höra, det finns en ljus sida till den. När du fånga det så här tidigt, har du mycket större chans att stoppa det innan det blir märkbara.

2. Det finns hår överallt!

Shedding hår är naturligt. Den genomsnittliga personen förlorar mellan 50 och 100 hårstrån varje dag, så inte freak out när du hittar ett par delar av håret som ligger runt. Att hålla detta i åtanke, bara göra en mental anteckning om hur många hårstrån du hittar i din hårborste eller sitter längst ned i duschen. Om du börjar märka mer än vanligt, kanske du vill börja undersöka håravfall behandlingsregimer.

Läs också:

3. Ditt huvud börjar bli större

Är din panna ser något större? Ta en titt på Norwood skala för att se om hårfästet har förändrats under åren. Om så är fallet, kanske du få den fruktade Högt hårfäste. Realistiskt är det svårt att hålla reda på hårfästet när du tittar på dig själv i spegeln varje dag, så titta på några bilder av dig själv från ett par år tillbaka och jämföra hårfästet till hur det är nu.

load...

För de flesta killar börjar hårfästet recession på hörnen av huvudet och sprider sig tills den bildar en smal änkas topp så småningom. När de lämnas därhän, kan en vikande hårfäste så småningom växa till ett större problem som lämnar mycket av huvudet med en djup M-formad skallighet mönster.

Jag har märkt tidiga tecken på skallighet. Nu då?

Först och främst, inte panik. Medicinsk vetenskap har kommit en lång väg sedan de dagar av våra fäder och farfäder. Bara för att du har märkt att en del av håret faller ut betyder inte att du kommer att gå skallig. Nu när du har fångat det i tid, är det viktigt att du tar en engagerad strategi för att bekämpa håravfall. För vissa människor, innebär att göra en livsstil: DHT blockerar schampo och balsam, äta hälsosammare mat, och utforska medicinska alternativ.

Två av de vanligaste behandlingarna är minoxidil och finasterid. Båda är vetenskapligt bevisat och FDA godkänt för att förhindra håravfall hos de flesta män, och vissa människor kan även återföds ständigt hår de har förlorat. Tricket för att lyckas med dessa behandlingsprogram är att ha tålamod och engagerad. Resultat visas inte över en natt, de tar flera månader.

De åsikter som uttrycks i denna artikel har för avsikt att lyfta fram alternativa studier och framkalla samtal. De är författarens åsikter och inte nödvändigtvis åsikter Hims och är endast i informationssyfte, även om och i den utsträckning som den här artikeln innehåller råd från läkare och läkare. Den här artikeln är inte heller avsedd att vara en ersättning för professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling, och bör aldrig åberopas för specifik medicinsk rådgivning.

load...