3 sätt att veta det kan vara dags för en hårförlust läkare

9 november 2018

Du kommer skallig. De är de tre ord som ingen människa vill aldrig höra. Tyvärr är manligt håravfall en verklighet som många av oss kommer att möta någon gång i våra liv. För att göra saken värre, kommer cirka 66% av oss upplever manligt håravfall i någon form av vår 35: e födelsedag. Jag är inte här bara för att tala om dysterhet och doom. Det finns ett antal livskraftiga lösningar på marknaden som kan stoppa eller åtminstone bromsa din håravfall avsevärt. Men innan de kommer att fungera, måste du märka tecken och vidta åtgärder.

Det största problemet med manligt håravfall är att killar tenderar att hemsöka om det och låt håravfall betona dem, men oftast inte, att de inte vidtar åtgärder. En del av detta har att göra med förnekande eller skepsis, men det verkar som om majoriteten av män är helt enkelt omedvetna om att det finns behandlingar - vetenskapligt bevisade, FDA-godkända behandlingar - som kan hjälpa dem att hålla sitt hår. Och för att dessa behandlingar ska fungera måste du att upptäcka håravfall och träffa en läkare.

load...

När är det dags att se en håravfall läkare?

Om du upplever lite kasta hit och dit, kan du komma undan med att använda en del av de over-the-counter hårprodukter som 5% minoxidil och övervaka dina framsteg. Under andra omständigheter, men du vill boka en tid med en håravfall läkare som bättre kan hjälpa dig. Här är några tecken på att det är dags att träffa en hår specialist.

1. Ditt hår faller ut snabbt och plötsligt

Oftare än inte, är manligt håravfall något som sker gradvis. Även den takt med vilken män förlorar sitt hår varierar från person till person och är oftast bestäms av genetiska, sällan orsakar det stora klumpar av hår att falla ut. Om du har utvecklat en stor kal fläck synes över en natt eller om du märker håret faller ut i stora mängder, men du vill boka en tid med en läkare så snart som möjligt. Det kan vara ett tecken på andra problem, bland annat onormalt höga stressnivåer, undernäring och andra former av håravfall.

Läs också:

2. Din håravfall behandlingsprogram inte fungerar

Så du har börjat använda 5% minoxidil, hårvårdsprodukter med ketokonazol, och du har även höjt ditt intag av vitaminer som biotin, men håret är fortfarande faller ut. För det första är det bra att du kunde hålla koll på ditt hår volym. Det borde vara självklart att din behandling programmet inte fungerar så bra som du hade hoppats på. Det betyder inte att du dömd till ett liv av håravfall, det betyder bara att du inte har hittat rätt program som fungerar för dig. Med hjälp av en håravfall läkare, kan du utforska ett antal olika alternativ som stoppar manligt håravfall och i vissa fall utlösa hår återväxt.

load...

3. Du har angett sena stadier av håravfall

Enligt den Norwood omfattningen av manlig skallighet, de kritiska stadierna av håravfall är från steg IV och framåt. Det är när manligt håravfall börjar verkligen få märkbara, och ju längre det går, desto mer du börja utveckla det hästsko eller cul-de-sac frisyr. Du kommer förmodligen höra en hel del hår experter förlust prata om hur det är omöjligt att fastställa skallighet när du har nått dessa steg, men det är inte nödvändigtvis sant. Även om det är säkert lättare att stoppa håravfall i dess tidigare stadier, det finns behandlingar där ute som fortfarande kan arbeta. Allt du behöver göra är att träffa en håravfall läkare som kan styra dig i rätt riktning.

Att ha en hälsosam hår börjar med dig

Du skulle bli förvånad över hur mycket din hälsa (och även mental hälsa!) Spelar en roll i håravfall. Ditt hår frodas på olika vitaminer och mineraler som normalt återfinns i frukt och grönsaker. När du inte ger håret vad den behöver, du försvaga det och göra det en benägenhet att falla ut. Stress spelar också en roll i håravfall genom att förvärra manliga mönster skallighet, så se till att slappna av och friska.

load...

Skallighet behöver inte vara din verklighet. Det finns olika behandlingar där ute som har varit framgångsrika med de flesta män, och kommer sannolikt att vara framgångsrika med dig också.

load...