3 kokosmjölksmask recept för torrt hår

9 november 2018

I tropikerna har kvinnor varit återfuktande håret med kokosmjölk för kommande generationer. Och av goda skäl, är kokosmjölk underbart för att hålla håret mjukt och glänsande. Det finns ingen anledning att söka ut och köpa en kokosmjölk hårvårdsprodukter, heller. Du kan enkelt göra en helt naturlig kokosmjölk hårinpackning hemma.

Låt oss undersöka tre recept som kräver bara några ingredienser från köket, varav en med avokado och en annan med rosmarin-infunderas olja. De är perfekt för torrt hår, men nästan alla hårtyper kan också dra nytta av dem. Som en extra bonus, kan du även lära dig att göra hemlagad kokosmjölk.

load...

Gör din egen kokosmjölk

Även om du kan köpa kokosmjölk i en burk, det finns inget bättre än hemlagad just-off-the-kokosmjölk. Så här gör ditt eget.

Ingredienser

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 400 F.
 2. Hitta ögonen på kokos (de är alltid de tre fläckar på den ena änden av kokos). Pierce dessa med en ishacka eller en skarp spett. Detta för att göra det möjligt för värmen att penetrera kokos.
 3. Töm kokos vatten i en kopp.
 4. Placera kokos i en kastrull och grädda i 15 minuter.
 5. Ta ut ur ugnen och placera på en stor trä skärbräda oranother fast arbetsyta. Bryta kokos isär med en hammare. Skölj kokos kött och skär den i små bitar (det finns ingen anledning att bryta skalet från köttet).
 6. Placera kokos bitar och den reserverade kokos vatten i en mixer och blanda tills finhackad.
 7. Sätta den hackade kokosnöt i en glasskål med 4 koppar kokande vatten. Täck skålen och låt det sitta i 30 till 45 minuter.
 8. Med användning av en sil orcheesecloth, stam blandningen in i en annan skål; detta är din mjölk. Du bör ha tillräckligt för tre behandlingar. Förvara i kylskåp i upp till två veckor.

Enkel kokosmjölk hårinpackning

Detta recept är en favorit och lämnar håret silkeslent och lukta fantastisk. Det bästa är att det är otroligt enkelt. Dessutom finns det ingen anledning att använda all mjölk. Du kan täcka skålen och använda den igen efter några dagar.

load...

Om du vill lägga till några droppar av din favorit eteriska oljor. De är inte nödvändigt eftersom kokosnöt luktar bra på egen hand, men om du har några, de kan lägga till den lyxiga känslan av detta hår mask.

I likhet med att välja eteriska oljor för huden, kan du också få fördelar för håret med vissa oljor. Till exempel ylangylangcan minska oljor och nypon frö är bra för att bekämpa torrhet.

Ingredienser

Hur man använder

Om du har torr ändar men hårbotten tenderar att bli fet, tillämpa denna mask bara till botten av ditt hår och undvika hårbotten.

 1. Häll en burk eller flaska osötad kokosmjölk i en skål och blanda i den eteriska oljan. Kylskåp över natten så det härdar.
 2. Separera din torra håret i tre till fem sektioner.
 3. Arbetar en sektion i taget, applicera mjölken från rötterna till ändarna på håret.
 4. Täck huvudet med en duschmössa och lämna masken på i ca 20 minuter.
 5. Skölj håret i duschen och kamma ut.

Kokosmjölk och avokado hårinpackning

Läs också:

Avocado har fantastiska effekter på torrt, burrigt hår. Det fungerar underverk på skadat hår och kan vara mycket stärkande. Det är ännu bättre när de kombineras med kokosmjölk och honung.

load...

Även denna mask kan verka lite rörigt, kommer resultaten visar att det är värt det. Efter en behandling, kommer håret hydratiseras, silkeslen och strömförande. Det är också ett bra sätt att använda upp en övermogna avokado.

Detta recept är för axellångt hår och det bör fördubblas om du har långt hår.

Ingredienser

Blanda ingredienserna i en mixer. Lägg till ytterligare matsked kokosmjölk om det inte rinnande nog.

Hur man använder

 1. Blöt håret ordentligt, sedan kamma masken igenom från rot till topp.
 2. Täck håret med plast och en handduk eller en duschmössa.
 3. Låt masken sitta i 10 till 30 minuter innan du sköljer noggrant.

Om du har bråttom, hjälper oerhört ens fem minuter. Du kan helt enkelt skölja efter några minuter och du kommer inte att behöva lämna duschen.

Rosemary olivolja och kokosmjölk Hair Mask

Het olja behandlingar likeAlberto VO5 är bra för alla hårtyper och lämnar den rade, hydrerad och silkeslen. Du kan göra din egen hemma och få samma friskt hår. Detta recept använder en infusion av rosmarin och olivolja och kokosmjölk läggs extra fuktgivande fördelar.

Standarden infusion tar några veckor, men du behöver inte vänta så länge. Du kan påskynda processen genom att applicera värme för några timmar. Dessutom, olivolja och kokosmjölk är underbara tillsammans, även utan ört.

Ingredienser

Gör infunderas olja

Kombinera olja och rosmarin blad i en lufttät burk för fyra till åtta veckor. Om du inte har tid för detta kan du försiktigt värma rosmarin i oljan under två till fyra timmar i ett vattenbad eller dubbel panna. När infusionen är klar, sila ut rosmarin och rebottle oljan.

Vad du inte använder på håret, kan användas för livsmedel. Rosmarin-infunderas olivolja är underbart när borstad över focaccia bröd och de är utmärkta för doppning.

Olivolja infusioner kommer att pågå i sex månader vid förvaring i en lufttät behållare

Hur man använder

Med infusion klar kommer du att göra ditt hår mask genom att kombinera halv kopp av infusion olivolja med halv kopp kokosmjölk.

 1. Värm upp din varm olja genom att placera den i en glasburk och placera det i en liten skål med mycket varmt vatten i några minuter.
 2. Applicera oljan att rengöra, torrt hår, massera in det.
 3. Täck med en duschmössa och låt det sitta i 30 minuter.
 4. Skölj noga.

Du kanske känner behov av att schamponera håret efter en varm olja behandling, vilket är bra.

load...