25 sätt att undvika splittrade ändar utan trimning

13 november 2018

I den här artikeln:

5 bra sätt att behandla kluvna toppar naturligt

Du får kluvna toppar när håret inte får tillräckligt med fukt. Dålig hydrering kan leda till torrt hår. Det kan finnas olika skäl bakom det som dålig kost, solexponering, hårda schampo, blåsa torkning, straitening, färgämnen, blekmedel eller föroreningar. Det finns flera enkla sätt som du kan prova att reparera eller förhindra grova ändarna på ditt hår. Läs vidare för att veta sju enkla alternativ för att behandla kluvna toppar.

load...

Det enklaste sättet att bli av med kluvna toppar är trimning (skär dem). Du kan antingen göra det själv eller gå till en professionell salong. Du måste klippa topparna av håret, vid den punkt där klyftan sker.

Djup konditione

Eftersom torrhet är vad som leder till kluvna hårtoppar, är det viktigt att djupt tillstånd håret. Det kommer att återfukta dina trådar och hjälper dem att bibehålla sin flexibilitet och naturlig volym. Applicera ett balsam direkt till ditt hår och hårbotten. Låt den vila i minst 20 minuter innan du sköljer balsam grundligt med vatten. Detta kommer att ge näring åt håret ordentligt.

Huskurer

Äggula och mandelolja botemedel

Du måste kombinera en äggula med en matsked mandelolja. Applicera blandningen till hårbotten och låt den vila i minst 30 minuter. Tvätta med kallt vatten.

load...

Avocado mask

Du behöver inte äta en avokado för att reparera kluvna toppar men mash up. Applicera mosad avokado till fuktigt hår efter att du tvättar dem. Majonnäs är ett alternativ till avokado, som kan användas på samma sätt. Låt avokado eller majonnäs på håret i ca 30 minuter innan du tvättar det.

Öka folsyra och biotin intag

Näringsämnen är livslängden på dina hårstrån, särskilt folsyra och biotin har visat att komplettera hår hälsa, längd och tjocklek. Livsmedel rika på folsyra, såsom gröna bladgrönsaker grönsaker, apelsiner, sojabönor och vete bistå produktionen av röda blodkroppar som ökar tillväxten av hår. Likaså inkluderar brunt ris, sojabönor, linser, ärtor, valnötter och andra biotin livsmedel för att stärka håret inifrån.

Du kan bli av med kluvna toppar genom att ge dig själv en olivolja massage. Massagen hjälper till att stimulera hårbotten, producera naturliga oljor och ger näring åt håret. Massera med kokos eller sesamolja också hjälper till att få bli av med kluvna toppar.

load...

Honung

Honung kan låta klibbig, men det är ett effektivt balsam. Tillsätt 1 matsked honung i en kopp varmt vatten. Tillämpa den på håret efter att du schampo, låt den stå 20 minuter innan du tvättar håret med varmt vatten. Denna reparation split kommer att hjälpa slutar förutom att kontrollera hår torrhet.

Om du vill stoppa kluvna toppar innan de börjar, har du en möjlighet att behålla håret regelbundet. Du måste hålla upp håret trimning schema, en gång i månaden. Du behöver inte skära av någon hårlängd, men bara tips. Detta kommer att hålla håret friskt och förhindra kluvna toppar.

Hem rättsmedel för torrt hår och kluvna toppar

De flesta av oss skulle plågas av problem i samband med torrt och burrigt hår, en av de vanligaste är återkommande kluvna toppar. Några orsaker till split-ändar omfattar över exponering för solljus, användning av kemiska baserade stylingprodukter, schamponering för mycket, bad i klore waterAlthough flera kemiska baserade botemedel för torrt hår och spilld ändar finns på marknaden, tillgripa naturläkemedel skulle verkligen vara en bra start. Dessa skulle vara helt fri från biverkningar.

Naturliga hem baserade lösningar för torrt hår och kluvna toppar

Några av de mest effektiva hem baserade lösningar som kan användas för att behandla torra trådar och kluvna toppar skulle omfatta.

Majonnäs

Majonnäs kan vara en av de mest lämpliga alternativ som ska användas på torra folliklar. Det skulle vara en av de vanligaste föremål hittades i köket också. Majonnäs är högt på fettsyror och är känt att tillhandahålla lämpliga fuktgivande effekt till strängarna, vilket ger en mjuk och glansig känsla. Men måste du se till användningen av ren majonnäs för önskad effekt. Använda dem med alltför många tillsatser kan ha en negativ inverkan. Du måste ansöka majonnäs på tvättade trådar och kamma igenom håret. Wrap en plastpåse och en varm handduk runt det under en längre tid. Tvätta med ett schampo och balsam efter 30 minuter.

Öl

Spraya några öl på håret efter att du har tvättat och handduk driy det. Med hjälp av en sprutpump skulle vara det bästa man kan göra. När den torkar, kan du forma håret som du vill. Öl kommer att medföra på en mjuk glänsande känsla håret och skulle ta itu med kluvna toppar lämpligt.

Avokado och bananer

Ett hopkok av övermogna avokado och bananer kan vara en idealisk dryck för torrt hår som senare har utvecklat ett antal kluvna toppar. Banan innehåller vitamin A och är också högt på kalium. Avokado är rika på omega 3-fettsyror. Blandningen är därför idealisk för närande uttorkade och undernärda strängar. Du måste använda en pasta av samma på rena trådar, post tvätt. Låt verka for15 minuter i genomsnitt och tvätta bort för mjuk bouncy hår.

Olivolja

Olivolja anses vara ett utmärkt botemedel för torrt hår och kluvna toppar. Tvätta trådar och handdukstorka. Värm upp lite olivolja och tillämpa den på hårbotten och trådarna jämnt. Låt verka i ungefär en halvtimme och tvätta bort med schampo. Följ upp med din vanliga balsam.

Ett viktigt tips att följa när man tar hand om torrt hår är att avstå från schamponering alltför ofta. De flesta av oss ägna sig åt regelbunden schamponering eftersom det verkar vara en del av deras dagliga hygien regim. Men ju mer du tvättar håret, desto mer fukt skulle förlora.

Flickor, säga nej för att dela ändar

Varje hårstrå består av två eller tre skikt av protein. Det yttersta lagret kallas nagelband och det skyddar håret från skador. Överexponering för solen, ofta schamponering, kraftig borstning, överdriven användning av färgämnen, relaxers och för mycket värme från plattänger, blås-torkar och locktänger strippa håret bort skyddsnagelband som resulterar i torra och spröda ändar. Vid ändarna, delar upp håret i två eller tre delar, och kan vara så länge som två till tre centimeter i längd.

Här är en lista över orsaker till kluvna toppar:

Ohälsosam kost

En kost som inte är väl avrundad i form av näringsämnen berövar håret av viktiga näringsämnen som behövs för hår hälsa. En sådan diet kan göra håret torrt och depreive det av den naturliga lyster, vilket resulterar i kluvna toppar. Se till att införliva livsmedel som mörkgröna grönsaker, baljväxter, bönor, nötter, ägg, låg fetthalt mejeriprodukter och morötter i kosten.

Överborstning

Om du är en av dem som alltid vill se prim och korrekt, tänk på att tendensen att över borsta håret kan orsaka kluvna toppar. Så, är det lämpligt att du slutar brusing håret med jämna mellanrum och vara lite snäll mot håret.

Överanvändning av hår styling verktyg

Styling kan få dig att stå ut från mängden, men det resulterar ofta i torrt hår. Det finns flera stylingprodukter och verktyg (såsom torkar, lockstänger, presstänger och uträtning strykjärn) som rob håret av fukten och lämnar dem torra och ohälsosamt. Om hårstyling är oundvikligt för dig, bara se till att minimal skada på håret.

Kemiska behandlingar och terapier

Att ta hjälp av kemiska behandlingar och använda produkter för hårfärgning och styling kan skada håret på grund av de kemikalier som finns i dem. Du kanske tror att kemiska behandlingar och terapier arbetar sin magi för håret, men samtidigt kan de orsaka skador på de inre lagren av håret, vilket resulterar i kluvna toppar.

Överdriven schamponering och konditionering

Du måste schampo och villkor håret regelbundet för hårbotten och hår för att vara vid god hälsa, men mer än det kan torka och skada håret. Dessutom har de flesta schampo och balsam har kemikalier i dem som förändrar strukturen på håret för att få fram de resultat som de lovar.

Frekvent byte av frisyr och användning av håraccessoarer

Konstant användning av hår tillbehör och byte av frisyrer då och då kan försvaga hår och uppmuntra kluvna toppar bildas. Man måste följa en hälsosam hårvård rutin för att minimera skador på håret och ta bort orsakerna från roten.

Ta bort kluvna toppar med en banan

Läs också:

Vårt hår går igenom en hel del. För att få dem att se bra ut, plåga vi vårt hår. Överdriven tvätt, konditionering, remsor håret av den naturliga glans och skönhet. En av de mest vanligaste och irriterande hår problem är att ha kluvna toppar. Kluvna toppar betyder kvalitet och hälsa hår bör tas under övervägande. Dessutom, ta bort kluvna toppar eller bota kluvna toppar är inte lätt eftersom de återkommer.

Banan recept för hår

Du behöver en banan, ägg, kokosolja och honung för djup konditionering.

Nu, för djup konditione för kluvna toppar

Recepten som nämns ovan kan ge dig mjuk och glänsande hår. Du måste bara mosa bananen ordentligt och blanda det väl med andra ingredienser. Se till att du tvättar ut banan hår masker ordentligt från håret och det är inte klibbig längre.

Trött på att behandla kluvna toppar? Vet vad som orsakar kluvna toppar

När nagelband (det tredje yttre skiktet av våra hår) är skadad, vågen på nagelbanden separat och vårt hår blir torra, vilket således resulterar i kluvna toppar. Kluvna toppar göra vårt hår ser svag och tråkig och vårt hår förlorar konsistens och volym. I detta sammanhang är det viktigt för dig att notera att det enda sättet att bli av med split slutändan är att skära av de skadade ändarna.

Läs vidare för att veta några skäl som orsakar kluvna toppar och undvika några av dessa skador orsakar praxis från att stjäla en god hälsa på ditt hår.

Över borsta håret

Medan ett fåtal skulle älska ovårdade utseende, det finns de som vill se prim och korrekt alltid som ett resultat dessa människor tenderar att över borste och kompromiss med sitt hår kvalitet. Eftersom mer än borsta orsaker kluvna hårtoppar, är det lämpligt för dig att sluta göra detta och vara lite snäll mot håret.

Dålig diet

En kost saknar viktiga näringsämnen kan säkert leda till håret självtorka och förlorar den naturliga lyster. Denna brist på fukt kommer att resultera i kluvna toppar. Så är det enda sättet att undvika dem till att omfatta livsmedel såsom mörkgröna grönsaker, baljväxter, bönor, nötter, ägg, magra mejeriprodukter och morötter i kosten. Det är bäst att gå till en mängd olika livsmedel. Och för er som går på crah kost, här är några dåliga nyheter: krasch kostvanor är inte väl avrundad kost och beröva håret av viktiga näringsämnen som behövs för hår hälsa.

Överanvändning av hår styling verktyg

Styling ofta kan resultera i torrt hår. Dessa tenderar att beröva håret av fukt och lämna dem torra och ohälsosamt. Begränsa håret exponering för styling verktyg såsom torkar, lockstavar, press strykjärn och uträtning strykjärn, eftersom de uppmuntrar kluvna toppar. Även för många människor hårstyling är den mest oundviklig, men om du vill att ditt hår att se sitt bästa, måste minimal skada orsakas dem.

Genomgår kemiska terapier

Kemiska behandlingar och använda produkter såsom hårfärger och relaxers kan påskynda hår skador som de kemikalier som finns i dem är skadligt för håret. Inledningsvis dessa verkar fungera magi för håret men den verkliga skadan beror på de inre lagren av håret, vilket resulterar i kluvna toppar.

Hur man undviker kluvna toppar utan trimning

De flesta kvinnor när de ställs inför kluvna toppar nå för en sax. Trimning är inte svaret på kluvna toppar. I de flesta fall kommer du istället sluta med ojämna kanter och fler kluvna toppar. Medan dagligt slitage kommer att orsaka lite hår skadas kan kluvna hårtoppar bli ett återkommande problem. Förstå vilken typ av dina kluvna toppar och leta efter en permanent lösning.

Diet

Kluvna hårtoppar kan bero på brist på rätt kost. En frisk kropp innebär alltid friskt hår. Om du inte får tillräckligt med protein och vitaminer håret kan vända sprött.

Värme

Långvarig användning av hår strykjärn, locktång stavar, crimpers, blåsa orkar och även exponering för solen under sommaren kan orsaka irreparabla skador på håret. Undvik kluvna toppar genom att bära en bomulls scarf utomhus och minska beroendet av grooming verktyg som kräver värme.

Torr hårbotten

En torr hårbotten kan vara en viktig orsak till kluvna toppar. Näring åt hårbotten med varm olja behandlingar. En trichologist kan råda dig att ta tillskott av vitamin A och D finns aplenty i mandelolja. Gör dock söka läkarens råd vid överdriven torrhet och kluvna toppar.

Friktion

Harsh kamning, Tupering och borsta fuktigt hår kan leda till kluvna toppar. Du kan minska dina chanser att få kluvna toppar kraftigt genom att först torka håret försiktigt med en mjuk handduk. Kamma alltid med en detangling serum och ett brett tandad kam. Undvik också syntetkudde-covers. Mjuk muslin och bomull är de bästa alternativen. Undvik också frisyrer som kräver överdriven manipulering och rycka. Scrunchies är säkrare än gummiband för att de är mjukare.

Kemikalier

Alkoholbaserade produkter är din nemesis i kampen mot kluvna toppar. Leta efter schampo och balsam som inte har alkohol. Du kanske också vill undvika schamponering dagligen eller använda babyprodukter eftersom de är den mildaste och bäst för frekvent användning. Om grooming är ett bekymmer opt för säkrare alternativ som naturligt vax och glycerin baserade serum. Gå inte hårda motsvarigheter som geler och sprayer. Om du bada i klor tillsätts poolvattnet bära en skyddskåpa. Undvik också färgämnen och färger särskilt de med ammoniak.

Hårt vatten

Kontrollerar salthalten i din vattenförsörjning. Ibland orsaken till vårt problem är så allestädes närvarande det ironiskt undgår vårt meddelande. Hårt vatten kan vara en stor boven i orsakar kluvna toppar. Om daglig användning är oundviklig fråga din trichologist för skyddande produkter som du kan använda.

Läka som du förhindra

Även om du tenderar att orsakerna för att förhindra mer skada, läka håret genom att använda naturliga balsam som ägg; olika oljor som morot, mandel och kokos; traditionella indiska örter som amla och shikakai.

Hur håret faktiskt delas?

Kluvna toppar kan vara en av de mest pinsamma hår elände att ta itu med. Kluvna toppar är ett resultat av cuticular skada. När nagelbanden genomgå skada deras fjäll skilja ut, vilket resulterar i fula kluvna toppar. Tack och lov kan kluvna hårtoppar kan både hanteras och kontrolleras med hjälp av enkla lösningar. Oftast kan de härrör från felaktiga hår grooming praxis och en inneboende besatthet för styling. De dominerande orsakerna till kluvna toppar måste studeras noggrant, för att hålla sig borta från dem så mycket som möjligt.

Några orsaker till kluvna toppar

Kluvna toppar kan vara resultatet av överdriven borstning av håret. Överdriven och kraftfull borstning kan resultera i försvagning och skador på nagelbanden, vilket gör håret slutar att dela. Därför måste du alltid hålla sig till en bred tandad kam när du borstar håret. Använd milda stroke att reda ut och sedan sätta upp håret i den vanliga sätt. Om du helt enkelt inte kan göra sig av med pensel, använd en som är gjord av naturborst. Och alltid avstå från att borsta när dina trådar är våt som håret är sannolikt mest sårbara vid den här tiden.

Användning av hårtork, relaxers och färgämnen kan avsevärt bidra till uppkomsten av kluvna toppar. Även om det är en populär tro att det relaxers faktiskt läka skadade trådar, är sanningen tvärtom. Kemiska föreningar, såsom relaxers förändrar den kemiska strukturen av håret ger upphov till skadat hår och kluvna toppar. Följaktligen skulle användningen av blåstorkningstekniker och andra sådana hårda kemiska produkter måste minimeras för att minska de kluvna toppar.

En av de framträdande orsakerna till kluvna hårtoppar kan också vara associerade med överdriven styling. Därför kan procedurer såsom permanentvätska, uträtning, curling och andra orsaka enorma skador på struktur och konsistens av håret, vilket resulterar i kluvna toppar. För att minimera skador som orsakats av stylingprodukter, se till att du tillgripa produkter med aktiva naturliga ingredienser som kan ge näring åt din trådar samtidigt.

Avstå från att manipulera dina trådar så mycket som möjligt för att minimera skadorna på dina hårstrån. Undvik att linda ditt hår i en handduk, vrida dem, vilket gör snäva ponnyer eller annan stam höjande stilar, för att minimera skadan.

De främsta orsakerna till kluvna toppar är de som förknippas med styling och utsätta håret betydande missbruk. Du behöver bara välja hårprodukter omdömesgillt och försöker tillgripa minimal fysisk manipulation av hår för att minimera skador.

load...