22 inspirerande korta hårklippningar för varje ansiktsform

15 november 2018

När du letar tocut ditt långa hår kort eller vill uppdatera din korta frisyr, är det bra att välja en frisyr som kommer att smickra din ansiktsform. Oavsett om du har en rund, lång, oval, fyrkantig eller hjärtformade ansikte, kommer det att finnas stilar som ser bra ut på dig och andra som kanske inte är så smickrande.

Den goda nyheten är att nästan varje trend kommer att arbeta med varje ansikte form, det gäller bara att få rätt cut. Till exempel pixie vanligtvis inte smickra ett runt ansikte. Det kan dock vara vacker om du förlänga ditt ansikte genom att bära korta smällar som sticker upp eller lämna dem trevlig och länge i en sido svep.

load...

Ditt hår textur frågor

Ditt hår konsistens spelar en roll i att välja en smickrande frisyr också. Hårets densitet och struktur kan diktera din frisyr, håret längd, och hur din stylist klipper din hair.Curly hår kommer inte att fungera med alla korta frisyrer, men inte heller kommer super fint, platt hår.

Glöm inte din personlighet

När det gäller korta frisyrer, i synnerhet spelar din personlighet en stor roll. Tänk på vad som händer genom ditt sinne när du ser en kvinna med en strukturerad bob eller en vass frisyr.

Du är förmodligen passera någon form av dom på henne, vare sig du vill det eller inte. Många tror automatiskt en kvinna med en stor edgy snitt måste vara cool medan en kvinna med en strukturerad bob är sofistikerade.

load...

Anser också att kort hår tenderar att dra mer uppmärksamhet än långt hår. Om du kommer att få en platina pompadour, människor kommer att märka.

Alla ansikten: pixie

Pixie frisyrer har varit populära för längs tid. Medan de är oftast kortare på topp, har utvecklingen varit lutar åt längre lager. Detta ger dig mycket mer frihet att forma håret i en myriad olika sätt.

Super kort hår betyder inte att du har fastnat med en monoton look. Så länge du hålla håret längre på topp, kan du sopa den åt sidan, skapa en djup sida del eller rakt ner i mitten, sopa det tillbaka till en pompadour, eller krypa upp för lite våg. Med lite längd, kan du ändra ditt utseende som du tycker passar.

De bästa ansikte former

Nästan alla pixie frisyrer ser bra ut på ovala, kvadratiska och hjärtformade ansikten. Denna speciella stil ser bra ut på runt ansikte shapesbecause det ger vinklar, som visuellt mjuka ansiktet s rundhet. "Alla dessa små bitar hjälpa betona kindbenen och ögonen, det är nästan som om du bygger i kindben med denna nedskärning", säger stylisten Jimmy Paul i Allure Magazine.

load...

Om du har en lång ansikte, kan denna nedskärning att det ser ännu mer avlång. För att undvika att lägga luggen till pixie som hänger ner över pannan.

Den bästa hårstruktur

Denna speciella ser fungerar bäst för petite kvinnor med vågig eller rakt hår. Om du har lockigt hår, kan du fortfarande ha håret kort, men det kommer inte att se ut så här utan en massa gallring och uträtning.

Alla ansikten: en mjuk pixie

När du lägger till långa, tjocka sido sopade lugg till en pixie, det är en helt annan look. Denna fungerar även på varje ansiktsform, och det är ett bra val om du har en lång ansikte.

Sammantaget kan stilen ofthis särskild frisyr bäras av kvinnor i alla åldrar, hårfärg och ansiktsform. Det är mycket vacker, casual och professionell samtidigt. Det lämnar också med viss längd för att spela med för speciella evenemang eller när du bara vill ha något nytt utan en resa till salongen.

Vågigt, tjock, rak och fint hår kommer att vara bra för denna minskning. Den enda hårstruktur det verkligen inte fungerar för mycket lockigt hår.

Alla ansikten: en elegant snitt

Denna nedskärning på tidningsredaktör Joanna Coles är fantastisk på alla ansiktsformer. Men det fungerar inte med alla hår texturer. Det är bäst för hår som är tunt och rakt.

Det fina med det är att det ser riktigt trevligt när det är platt. Brist på kroppen är något som många kvinnor med tunt hår itu med, så att lång lagren av snittet är faktiskt perfekt. Du kan också använda productand föna det att öka volymen när det behövs, eller helt enkelt bära den som en tvätt-och-gostyle.

Alla ansikten: lockigt bob

Kvinnor med naturliga vågor och lockar inte lämnas ut av de kortare frisyrer. Du kanske inte vill gå så kort som pixie, men du kanske kan bära en kortare bob. Det är ett snitt som smickrar varje ansiktsform.

Det fina med denna stil är att det har bara tillräckligt längd för att koppla av några av de lockar och vågor. Beroende på din hårstruktur, gå kortare kan resultera i en lite mer poufiness än du vill.

Alla ansikten: en snygg bob

Om du funderar på att gå kort och som denna nedskärning, har du tur eftersom det skulle fungera bra för någon. Genom att skära bob en tum eller så under hakan, mjuknar den jawline och lägger bara tillräckligt kroppen åt sidorna. De långa lugg uppmärksamma ögon och sidodelen ger volym.

En sak att tänka på med kortare hår är inblandade underhåll. Även vid denna längd, kommer du förmodligen vill få det trimmas varje månad eller så för att hålla stilen. Ju längre håret är, desto mer tid du kan vänta mellan salong besök.

Alla ansikten: en lurvig lång bob

Den lurviga långa bob är en av de hetaste frisyrer och det har många kändisar hugga av sina långa lås. Hemligheten till denna stil är hackig ändar. Det är ofullkomliga, men inte helt bedhead. I stället är det lufttorkade och finger böjt fabulousness.

De flesta kvinnor har någon naturlig våg i håret och denna minskning kan du visa det med stil.

De bästa ansiktsformer

Den lurviga långa bob fungerar på alla ansiktsformer. It'sthe perfekt skurna för kvinnor med långa ansikten eftersom det inte är för lång och inte för kort. Plus, när det är vågigt, lägger kroppen på sidorna av ansiktet, vilket gör det verkar vara bredare än den faktiskt är.

Det handlar om mjuka kanter när du har ett fyrkantigt ansikte. Detta vågig shag fungerar vackert för det.

Fråga din stylist för en mjuk, avsmalnande bob som träffar rätt på hakan. När styling, se till att krama håret toplay upp sin naturliga våg. Du kan också lägga textur med hjälp av en torrschampo spray, sedan platt järn ändarna.

Läs också:

Nästan alla ansikten: edgy pixie

Nästan varje kvinna, oavsett ålder eller ansiktsform, kan bära thisedgy och cool version av Pixie. Det enda undantaget isif du har en lång ansikte eftersom volymen uppe kan göra ansiktet verkar längre.

Det finns många lager i denna nedskärning och det är väldigt lätt att styla varje dag. Det är inte tänkt att vara perfekt, så ju mindre du göra med den, desto bättre ser ut.

Nästan alla ansikten: guppar med lugg

Bobs är en av de mest mångsidiga skär kort längd. Det fungerar lika bra withblunt smällar som det gör withside svepte Orno smällar. Denna hakan längd bobwithbangs kan Benice på anyface form, men det fungerar bestwith ovala, hjärtformade, och långa ansiktsformer.

Långa, kvadratiska och runda ansikten: en stor genväg

Detta sexig och lekfull cut fungerar bra en naturligt fyrkantig ansiktsform. Det skulle vara trevligt med en lång orround ansikte också.

Du kanske vill undvika denna minskning om du har en hjärtformad ansikte. Den långa bang träffar rätt på hakan, uppmärksamma det. Det är en funktion som du kanske vill mjuka upp eftersom chins tenderar att vara spetsigare onheart former.

Långa och ovala ansikten: den kortare shag

Detta är en stor kortare shag frisyr som fungerar bäst på ovala och långa ansiktsformer. Volymen på toppen uppvägs av de mycket långa lager, som är super tjock framför. Den ramar in ansiktet perfekt och träffar precis ovanför hakan.

Den shagginess av denna look är fantastisk. Det är en stil som kan arbeta både dag och natt och det har massor av dimension.

Långa och ovala ansikten: den sofistikerade bob

Om du har en lång ansikte eller ett ovalt ansikte som är lite längre, överväga en sofistikerad bob som denna. Vinklarna visa upp en stark käke och långa lager lägga till lite rörelse till bob så det inte är alltför hård.

De långa lugg kommer också att maskera en hög panna. Du kan be din stylist att skära lagren på dina ögon och kinder.

Oval ansikte: du kan få funky

Om du har ett ovalt ansikte, kan du bära nästan alla frisyr, inklusive korta. En funky cut är perfekt för dig om du har personlighet för det. En kvinna som sport detta hår ber om uppmärksamhet och det är mycket vågad och sexig.

Eftersom allas huvud är en annan form också, bör en bra stylist ta er i beräkningen när skär en vass cut.After allt, om du tänker denna djärva och kort, du vill vara säker på och ser bra ut från alla håll.

Fyrkantigt ansikte: en bob för en stark käke

Om du har ett fyrkantigt ansikte, visa upp din starka käke med en bob som träffar du under käkbenet. "En bob arbetar med, inte mot, benstomme," salong ägare Rodney Cutler sade på Glo. Fråga din stylist för en "graderad bob" som är kortare i ryggen och vinklar längre framåt.

Hjärtformade ansikte: en härlig lång bob

Längden på denna långa bob är perfekt för en hjärtformad ansikte. Ju längre vågor lämnas under hakan, som mjukar upp hakan. Det ger också mindre volym längs sidorna, där ansiktet är bredare, så det är mycket bantning.

Hjärtformade ansikte: söt och lockigt

Om du har lockigt hår, kan du lyckas Break regler när du väljer att gå kort. Även om det är ofta rekommenderat att lämna lockar lång, kan du dra bort det.

Tricket är att äga lockarna men få massor av lager skär in för att minska volymen. Du kan se det bäst i ryggen, där det blir riktigt kort, men lagren är olika. På framsidan, lockarna mjukna naturligtvis en starkare haka, men lagren är precis ovanför det, inte rätt i linje.

Lägga lugg till lockarna är en annan regel brytare. Det fungerar vackert, dock, och det handlar om dessa skikt. Genom att skära varje enskild curl (vanligtvis när håret är torrt), kan en stylist rama in ansiktet perfekt med bara några rankor.

Hjärtformade ansikte: shag är fantastisk

Perfekt för en hjärtformad ansikte, denna lurviga, men formaterad, bob skulle faktiskt arbetar på någon ansikte. Det är intressant eftersom volumeis läggas till bara en sida tack vare en djup sida del. Hennes bangsdraw all uppmärksamhet eftersom de är helt formaterad och strax ovanför panna linje. Det är en perfekt kontrast till den hackig shag som utgör resten av hennes hår.

Runda ansikte: vinklad, sida sopade lugg

På ett runt ansikte, de vinklar från långa, sida sopade lugg kompensera en del av rundheten. Denna nedskärning är ett bra exempel på hur bra det fungerar. Tricket är att undvika att lägga toomuchvolume på sidorna av yourface, så det fungerar bäst withstraight hår.

Runda ansikte: haka längd bob

Normalt är kvinnor med runda ansikten uppmanas att hålla sig borta från den klassiska bob som träffar rätt atthe hakan. Det kan göra ett runt ansikte verkar rundare. Men det kan se helt underbara.

Den här fungerar för några skäl. Genom att bena håret i mitten, faller det som en gardin som döljer en del av rundhet. När det är svept tillbaka bakom ena örat, är det ännu mer bantning och vågorna lägga lite av en distraktion. Du måste också tänka på att hon har en lång hals, som denna längd accentuerar.

Lång ansikte: en mycket kort frisyr

En smickrande skuren för kvinnor med långa ansikten, är detta ett perfekt om du har naturligt pin-rakt hår. Den har gott om volym längs sidan med luggen att spetsa ansiktet. Det kan också fungera för kvinnor med tjock, något vågigt hår, särskilt om din stylist tunnar det lite.

Lång ansikte: få smällar

Många kvinnor med långa ansiktsformer har en hög panna. Du kan tona ned det genom att helt enkelt få några smällar skuren i din stil. Oavsett om du går med trubbiga eller sida sopade lugg, några stripor eller en tjockare stil, de kan göra underverk för en mängd olika frisyrer. Förutom detta kan smällar också ta några år av ditt utseende.

Lång ansikte: lockar och vågor lägga bredd

En annan del du överväga om du har en lång ansikte att lägga till eller spelar upp vågor. Oavsett längden, vågigt eller lockigt hår kommer att lägga bredd i ansiktet och att det ser lite kortare än det är. Den klassiska vinklade bob är en stor skuren för detta eftersom det fungerar med alla hår texturer och kan vara så vågig som du vill använda för alla tillfällen.

load...