15 vackra gråa frisyrer för kvinnor i alla åldrar 2018

10 november 2018

Medan många kvinnor tillbringar timmar på en salong eller i deras badrum försöker dölja grått hår, andra omfamna det. Grått hår kan vara vacker och naturlig grå är en färg du helt enkelt inte kan få med färgämne.

Om du är i ett skede där du funderar på att gå naturligt, har du tur. Det finns många vackra kvinnor som kan erbjuda inspiration som grått är vacker. Oavsett om du vill liva upp din naturliga grå, täcka upp det, eller gå med dina ränder, låt oss undersöka några fantastiska gråhåriga utseende och tips för att hålla håret snygg.

load...

Going grå mycket unga

Det får inte ta lång tid att märka grått hår. Vissa kvinnor är genetiskt predisponerade för det och kommer att börja gå grå på en mycket ung ålder.

British Vogue redaktör Sarah Harris, här, berättar bloggen Into Glansen att håret började vända silver i hennes sena tonåren. Hennes mamma hade också gått silver tidigt och färgade håret i flera år innan hon gav upp och bara låta det göra sitt naturliga sak.

Harris lämnar håret naturligt och får massor av komplimanger på den. Hon berättar Into the Gloss, "Så ofta jag har unga flickor kommit fram till mig på gatan och de är som, 'Vem är din frisör? Vad färgämne använder du?' Jag är som 'Vad färga ?!' Och inte många människor tror mig-om det inte är en frisör som är som "Ja, du kan inte få den färgen ur en flaska."

load...

En naturlig rand av grått

Stacy London isa verkligheten programledare som specialiserat sig på kvinnors makeovers. Hon är också känd för hennes varumärke grå rand, som hon haft sedan hon var barn. Hon väljer att inte färga det att matcha resten av hennes hår.

Det är en fantastisk touch av färg som kan rama in ansiktet. Många kvinnor märker att deras grå kommer i randig också och det är något som du helt kan arbeta i din stil.

En underbar rand av grått

Oavsett om det är naturligt eller läggas med färgämnen, det är något fascinerande och lite vilda, om en grå rad. Det finns några fantastiska styling alternativ också, bland annat en mycket ren och elegant updo.

När du går grå, kanske du märker att mer uppmärksamhet kommer till ögonbrynen. De kan gå grått också, vilket kan få dem att se lite tunn. Ett alternativ du har är att färga brynen för att matcha din tidigare basfärg eller gå bara lite mörkare än håret.

load...

Alternativet är att använda ett ögonbryn penna för att fylla i glesa områden och mörkare lätt panna. För den mest naturliga utseende, rita i korta rader som ser ut som hår.

Du kan mjuka upp dina handmålade ögonbrynen genom att skikta i pulver skugga ofthe samma färg som ögonbrynspenna eller håret. Håll brynen på plats genom att spraya hårspray på fingret och borsta fingret över brynen.

Grå höjdpunkter runt ansiktet

Inslag av grått kan vara mycket smickrande som Gloria Steinham visar. Medan hon kan färga resten av håret brunt, valde hon att lämna den naturliga grå ränder. Det ger en helt ny innebörd till "face-inramning", en titt många kvinnor går för med lager eller höjdpunkter. Ändå är det ganska slående.

En sexig grå bob

En elegant utseende, är det svårt att slå en snygg bob med grått hår. Om ditt hår är naturligt rak, det är definitivt en titt för att överväga.

Med grått hår, kanske du vill välja makeup som addswarmth i ansiktet. Du kan göra detta med svep av bronzer, poppar av rouge på kinderna, och kladdar ögonen med lite brun eyeliner. Glöm inte läppstift eller en färgad glans heller. En vacker ros eller rosa ser underbara med grå och bidra till ut dina läppar.

Super-kort, super sportig

Genvägar är mycket populära bland äldre kvinnor och de kan ta på sig en hel del olika utseenden för att passa din personlighet. Oavsett om det är en sportig snitt eller en mjukare pixie med vågor och lockar, det finns gott om stilar som ser fantastiska.

När dina Grays växa i, kommer du att märka att det hasa sträv textur. För att hålla håret som mjukt och smidigt som möjligt, New York stylist och författare till "Eva Scrivo på Beauty" Eva Scrivo rekommenderar borsta håret varje kväll under flera minuter. Regelbunden tandborstning hjälper till att fördela oljor från hårbotten till resten av håret, samtidigt som din hårbotten frisk.

Scrivo rekommenderar också att använda ett schampo eller skölja håret med äppelcidervinäger en gång i veckan eller så för att hålla produktuppbyggnad till ett minimum.

Läs också:

Kort Silver hår

Detta är helt enkelt en vacker hårfärg. Mjuka lager skuren i en klassisk pixie ge den dimension och låta den naturliga färgen lysa.

Ett problem många kvinnor med grått hår har är att det kan börja gul från solen, hårt vatten och andra miljöfaktorer. För att hålla detta från att hända, är det bäst att neutralisera det gula.

Du kan göra detta genom att tvätta håret två gånger i veckan med en färgkorrigerande violett schampo. Se till att du håller schampo i håret tillräckligt länge, ibland tar det ända upp till 10 minuter.

Lång, silvergrått hår

Långt silver grått hår är några av de mest fantastiska du hittar. Det ger en viss elegans, men är roligt och ungdomlig samtidigt. Om du har täcker din grå, är tricket att avgöra när man ska gå naturligt.

Tänk på att du sannolikt kommer att behöva utstå en period av sex till tolv månader som kan vara lite besvärligt som din nya naturliga hår växer i. Du kan klippa håret kort eller långsamt skära bort så mycket av den tidigare färgat hår som möjligt så den nya tillväxten smälter in snabbare.

Gör ett meddelande med långt grått hår

Longgray hår gör ett uttalande och kan projicera bilden av att vara stark, självsäker och smart. Den smartness av denna look kan bero delvis på glasögon, men poängen är att håret ska spegla vem du är.

Makeup artist och stil guru Bobbi Brown intervjuade henne frisör Mario Diab i sin bok för äldre kvinnor som kallas "Living Beauty." I den föreslår han olika frisyrer baserat på din personlighet.

Om du stolt över dig själv på din casual natur, anser en strukturerad, kort och medellång frisyr, föreslår han. Om du är klassiska och polerade, anser en längd bob eller en medellång klippa med några ansikte inramning lager. Om du vill ha mångsidighet, hålla håret längre men lägga smällar.

Visa även håret textur och ansiktsform. Tjockt hår ser riktigt bra när det är kvar längre. Om ditt hår är tunt och du har väldigt lite av det, kommer du vill gå kortare och har lager skär in för att lägga kroppen.

Kort grått hår

Salt och peppar hår på genvägar är en annan stor look. Många afrikanska amerikanska kvinnor som bär sitt hår super kort erfarenhet denna period eftersom de går naturliga och det kan faktiskt ta några år bort. Återigen kan det finnas en övergångsperiod om du ger upp färgerna, men arbetar med din stylist kan hjälpa dig att se bra ut hela tiden.

Värmer upp en sval grå

Till skillnad från varma färger som röda, bruna och blondiner är grå en cool färg så det kan tvätta bort din hudfärg. För att kompensera, överväga att få höjdpunkter eller lowlights längs sidorna av ansiktet för att göra ditt ansikte pop och ge håret dimension.

Thebalayagetechnique är bra för höjdpunkter och är ofta att föredra framför folie höjdpunkter, särskilt om du vill ha en subtil, naturlig look.

Mask grått med blont

Många kvinnor som är nästan helt grå väljer att färga håret blont eller få blonda slingor. Blonda blandningar i bättre med den helt grå tillväxt kronan och rötterna växa i.

De flesta colorists använder permanent hårfärg att färga grått hår. Det ger mycket bättre täckning än semipermanenta färgämnen. Om du färga ditt eget hår, överväga att använda en pensel för att tillämpa hårfärg. Enligt Scrivo i sin bok, "Använda färg med spetsen på munstycket inte har samma kraft eller friktion." Hon föredrar att använda en borste för att jab färgen i rötterna av håret.

Gå med flerfärgade folier

Den långa bob är en annan fantastisk look för grått hår. Det är klassisk och har en sofistikerad stil som fungerar på många kvinnor. Du kan ge den ytterligare en dimension med lite färg.

För denna look, be din kolorist att lägga till några olika nyanser. Traditionella folie höjdpunkter kommer att lägga vackra ränder och du kan också få sin färg i högdagrar och lowlights att ge en illusion av mer volym. Det är en stor trick för rakt, tunt hår.

Täcker grått hår

När du väljer att täcka grått hår, måste du få det rörde upp regelbundet, så underhåll kan vara ett problem. Hur länge kan du gå mellan färg jobb beror på hur grått hår är.

Om du är 100 procent grå, är det bäst att färga håret varje tre till fyra veckor. Om du är 50 procent grå, kan du göra det fem veckor i taget. I allmänhet kommer rötterna behöver röras upp var åttonde vecka eller vid behov.

load...