11 tips för att få håret att växa längre

12 november 2018

En av de största myterna om svart hår är att det inte växer eller växer så snabbt som andra typer av hår. Allt hår växer i genomsnitt en halv tum per månad, men det är hur du behandlar ditt hår som avgör hur mycket du behålla. Vissa kvinnor svär vid vitamin regimer som kräver att poppa piller hela dagen, medan andra klippa sitt hår i enlighet med månens faser. Det finns ingen rappakalja inblandad i hårväxt. Allt som krävs är ert engagemang för friska hår praxis och behandla håret med TLC. Här finns 11 friska svart hår tips som du kan använda för att växa håret längre och starkare.

Följ en hälsosam livsstil

Innan vi kommer till utsidan, måste vi ta hand om insidan. Ja, vad du äter, dricker och hur du behandlar din kropp har en effekt på håret. Du måste äta tillräckligt med färsk frukt och grönsaker, dricka tillräckligt med vatten och motionera regelbundet för kroppens hälsa. Eftersom håret växer direkt från kroppen, när du behandlar din kropp väl, din hud, naglar och hår nytta också. Människor som lider av vitaminbrist och ohälsosamma kostvanor kan drabbas av torrt och sprött hår.

load...

Få regelbundna trim

Detta låter kontraproduktivt om du vill att håret att växa längre, men trim hjälpa att bli av torrt, skadat och kluvna toppar som kan arbeta sig upp skaftet på håret, orsakar ännu mer skada. En trim definieras som att ta bort ¼ till ½ tum av hår, inget mer. Om din stylist insisterar på att skära av inches av hår varje gång du går in för ett besök, kommer håret inte blir längre, så antingen hitta en professionell som förstår exakt hur mycket hår du behöver bort eller lära sig att trimma håret själv. Beroende på vilka kemikalier som du har i håret samt din dagliga rutin, kan du behöva en trim allt från var sjätte vecka till sex månader. Ju bättre du tar hand om ditt hår på en dag till dag, desto mindre ofta du behöver trim.

load...

Använd fuktgivande produkter

Eftersom svart hår är ofta torrt av naturen, är det bäst att använda produkter som ersätter behövs fukt. Detta inkluderar användning av schampo och balsam formulerade för torr och / eller skadat hår. Dessa produkter behöver inte komma strikt från "etnisk" hår gången heller; många vanliga märken gör hårprodukter för olika typer av hår, från fet att torka.

Låg manipulation

Det finns ingen anledning att borsta håret 100 slag per natt innan du somnar. I själva verket, ju mindre du gör till svart hår, desto mer frodas. Detta ligger i linje med nästa steg, skyddande styling, eftersom många av de frisyrer som faller i denna kategori blir låg manipulation 'dos ​​när de är på plats. Kom ihåg: bara för att svart hår, särskilt i sitt naturliga tillstånd, ser stark, är detta en bräcklig hårtyp som inte gör bra med för mycket hantering.

load...

Använd skydds styling

När håret är en viss längd, kanske du vill ha den lös hela tiden för att låta alla veta hur lång tid det är. Du vill känna vinden blåser det fram och tillbaka, men att bära håret i skydds stilar oftare än inte kommer att hjälpa dig att behålla den dyrbara längd. Skydds stilar hålla ändar - den äldsta och ofta torraste delar av håret - från gnugga mot kläder, örngott och bilsäten. Genom att hålla dessa hamnar och utom synhåll, du håller i fukt håret behov och förhindra torrhet som kan leda till brott. Skydds styling gäller även för natten vård; en siden eller satin hår lock eller örngott är bättre för hälsan hos ditt hår mot bomull.

Läs också:

Håll dig borta från värme

Även enstaka strykjärn och locktång användning är oftast bra (så länge värmen inte är för hög), bör du minimera värme styling så mycket som möjligt. Välj frisyrer som inte förlitar sig på så mycket värme, samt skonsam styling metoder som wraps, våta apparater och vändningar. För mycket värme kommer att resultera i torrt och sprött hår som lätt går sönder, vilket resulterar i liten eller ingen vinster längd.

Använd rätt verktyg

Med alla de hår styling verktyg och tillbehör där ute, kan det tyckas överväldigande. Vad köper du? De bästa verktygen och tillbehör för svart hår arbeta med sin naturliga struktur. De inte dra på den, men är mild. När du förlorar mindre hår att verktyg och tillbehör, det är mer hår du håller på huvudet. Plast och trä är bra material för att leta efter, medan du bör definitivt undvika allt med vassa metalldelar. Wide-tand kammar och vildsvin borst borstar är bra grundläggande, men när det gäller att värma verktyg, välja titan eller keramikplattor i stället för billig metall.

Tillstånd, tillstånd, tillstånd

Detta är avgörande för att ha friskt hår. Förutom rätt schampo och balsam, använd leave-in balsam också. Du behöver också en bra inpackning; använda den minst två gånger i månaden. Väl återfuktad hår är mindre benägna till torrhet och brott, vilket leder till mer hår retention. Det är väldigt svårt att över skick svart hår, så känn dig fri att använda den produkt du behöver när dina flätor känns torr.

Koppla av med omsorg

Gå och stanna, naturlig

Om du för närvarande koppla ditt hår och se en hel del brott och skador, överväga att stoppa kemiska processer helt och hållet. Många kvinnor har återupptäckt sin naturliga struktur efter år av uträtning. Att lära sig att arbeta med håret i sitt naturliga tillstånd kan ta tid att vänja sig, vissa kvinnor vet inte vad deras verkliga struktur är som att deras hår har permanentat sedan barndomen. Samtidigt som man skär bort alla dina avslappnad hår låter som det sista du vill göra för att få längd, att bli av kemiskt bearbetade hår på en gång, i stället för att trimma bort som din nya tillväxten kommer in, är det enklaste sättet att återvända till dina rötter. Det leder också till mindre brott och mindre frustration av att hantera två olika texturer.

Bär mjuka färger

Svart hår är inte så hårda som det kan verka, så du måste välja stilar som håller sin bräckliga natur i åtanke. Alltför snäva ponytails och tunga förlängningar bärs över längre tidsperioder kommer så småningom att leda till brott. Hårstyling bör aldrig vara smärtsamt! Tänk: Var snäll mot hårfästet och välj frisyr därefter. Bobs, våta apparater, flätor, vändningar och platta vändningar är bara några mjuka frisyrer du kan prova som inte betona dina kanter eller resten av din man.

load...