11 saker som din frisyr inte kommer att berätta för dig

13 november 2018

Vi vill alla ha stor hår, och det börjar med en frisyr. Du kan ta in ett foto, eller beskriva vad du vill ha i din frisyr till ett "T", men är dina förväntningar på ett nytt utseende i nivå med vad håret faktiskt kan göra? Har kändis stil som du har åtrå matcha den tid som du är villig att spendera på ditt hår? Här är 11 saker att tänka på, och punkter som din stylist sannolikt inte kommer att säga högt, innan du går in för din nästa frisyr.

Stort hår tar arbete. Förlåt.

På någon nivå, om du vill att ditt hår att se bra det kommer att ta en del arbete. Om du inte har perfekt hår, med stor kropp, vacker tjocklek, och absolut ingen som helst problem, måste du göra något med håret så att det ser ut som att foto du tog in. Förresten, jag är ganska säker på att den tidigare nämnda perfekt hår egentligen inte existerar.

load...

Överraskning! Kändisar har hår precis som du

Kändisar föds lika mänsklig som du och jag, med ett undantag när det gäller hår. Kändisar hyra team av stylister, använda förlängningar, peruker, top-of-the-line hårprodukter och processer som kostar en förmögenhet. Om du inte är villig att betala dessa typer av priser, är det förmodligen inte realistiskt att ha kändis perfekt hår varje dag.

You Want Wash and Go hår? Jag med.

Sanningen är väldigt få människor på denna planet har tvätt och gå hår. Många människor ser ut som de gör (som flickan du arbetar med vars hår är perfekt hela dagen lång), men de har att arbeta på det. De experimentera med rätt schampo, få regelbundna frisörer, prova nya styling tekniker, och de använder förmodligen produkten i håret. Förresten, vi alla i hemlighet hatar flickan med perfekt hela dagen hår. Det är ok.

load...

Du måste använda hårprodukter

Om du inte vill använda produkten i håret, inte förvänta sig håret att se ut som du gjorde. Har du tänkt på hur många produkter din stylist använder under din frisyr / blowout? Om du fortfarande använder Panteen Prov och Aqua nätet, är det dags att ta reda på varför professionella produkter är överlägsna och faktiskt kommer att hjälpa dig att uppnå salong hår varje dag. Nedre raden: nya professionella produkter är fantastisk och kan ge dig en helt ny uppskattning för ditt hår.

Du använder produkten fel

Bara för att du använder produkten, betyder inte att du använder det rätt. Om du är en av de flickor som har använt samma produkt du använde för 10 år sedan (det är ok, du behöver inte erkänna det högt), är det dags för en förändring. Be om råd om ditt hår produkter, och genomföra detta råd hemma. Om produkten inte fungerar ut, be att få byta din produkt för något som fungerar för dig.

Läs också:

Förändring är bra. Omfamna förändring.

load...

Om du ber om ett nytt utseende, men styla håret på samma sätt som du alltid har, kommer du förmodligen inte vara nöjd med håret resultat. I själva verket kommer det förmodligen att se ut som det alltid gjort. En frisyr är helt enkelt grunden till ett bra utseende. Styling är nyckeln. Fråga din stylist om råd om rätt styling nya klipp.

Om först du inte lyckas, försök, försök igen

Övning ger färdighet. Prova nya saker med ditt hår och åter prova dem när du inte får dem rätt första gången. Tro mig, även frisörer har svårt att blåsa ut sitt eget hår, och det tar lite skicklighet för att lära sig att krypa håret med ett strykjärn. Rom byggdes inte på en dag, är varken bra hår.

Du frågar om det omöjliga

Har verkliga förväntningar med håret. Om du bara är beredda att sätta fem minuter styling i en frisyr som bör kräva 30 minuter, förväntar håret att titta på det sättet. Fråga din stylist att hjälpa dig välja ett utseende som matchar den nivå av ansträngning som du är villig att sätta in och som matchar ditt hår konsistens.

Långt hår tar mer arbete

Ju mer hår du har, desto mer tid det tar att stil. Som är en riktig dra om du "välsignade" med löjligt tjockt hår, men det är bara en sanning som man måste acceptera.

Ditt hår är annorlunda nu, ta itu med det

En salong stol är inte en tidsmaskin. Hår förändras över tiden när vi åldras, precis som vår hud och våra bakre ändar. Det suger, men vi kan bara realistiskt arbeta med det nuvarande tillståndet i ditt hår. Så mycket som du vill gärna ha håret ser ut som det gjorde 15 eller 20 år sedan, kommer du att bli mycket lyckligare om du arbetar med vad du har, i nuet, istället för att fokusera på vad du en gång hade.

Din frisör är inte glad om du inte är nöjd

Din frisör vill uppriktigt dig att se bra ut och må bra om ditt hår. Du representerar hennes talang, erfarenhet, skicklighet och hennes goda namn. Vi betonar ärligt om håret, och vi vill att du ska må bra om det. Vi vill att du ska älska det, att berätta för dina vänner om det, och att komma tillbaka i sex veckor med entusiasm om det. Om du inte älskar det, prata med din stylist om det. Och om du älskar det, berätta för henne om det också.

load...