10 värsta saker att göra för svart hår

15 november 2018

Har du någonsin undrat varför håret inte verkar frodas på det sätt du tror att det ska? Ändarna är alltid torr eller det gallring trots alla ansträngningar på hårvård. Även om det ibland verkar som om vi gör allt vi kan för att ta väl hand om våra flätor, det är inte alltid fallet. Är du begå något av dessa "hår brott"? I så fall kan det vara därför du inte ser så mycket tillväxt eller glans. Dessa 10 dåliga saker att göra för att svart hår kan negativt påverka sin hälsa, så om du ser dig själv att göra något av dem, stop.and se om hälsan hos din man inte förbättras.

För mycket värme

Verktygen som gör våra liv enklare kan också skada håret när de är missbrukas. Det dagliga "bump" med din pålitliga locktång kan sakta men säkert torka ändar. Även en engångs program med hetta kan permanent döda håret, så ta det lugnt. Försök mjukare metoder för att ge curl och volym till dina flätor, som omslag på natten eller satin täckta rullar. Tillfällig pass med en termisk styling verktyg ska vara säker, men alltid använda en värmeskyddande som en barriär mellan ett varmt strykjärn och håret.

load...

God värme som skydd att prova

Blekning

Blekning är för vita kläder, och när det kommer till svart hår, måste du fråga dig själv om du vill ha friska lås eller att vara en platinum blonde - eftersom du oftast inte kan ha båda. Naturligt hår kan ibland stå emot denna extrema blixtnedslag, men inte utan tunga och ofta konditionering, men om du bär din avslappnad, välja en annan färg, helst en som inte lyfter din naturliga nyans mer än tre nivåer.

Stripp relaxers

Om du använder majonnäs att försöka tömma en relaxer från håret, åtminstone du inte gör det permanent skada (även om du inte gör något annat än att belägga håret med en krydda). Men om du använder diskmedel, hårda schampo eller produkter som lovar att strippa kemikalier ut, då är man mycket sannolikt orsakar håret skada. Relaxers är permanenta - när appliceras på håret ändrar den kemiska processen det. Ingenting kommer att strippa en relaxer, så spara vinäger, kokosmjölk och rengöringsmedel. Antingen praktiken tålamod eller göra stora hacka. Mer "

load...

Genom att använda fel produkter

Gå in i de flesta apotek eller lågprisbutiker och chansen att du kommer att se "etnisk hår" gång eller lite out-of-the-way hörnet. Det är där återförsäljare aktieprodukter marknadsförs mot afroamerikanska konsumenter. Problemet är att många av dessa produkter är inte bra för svart hår. De innehåller ofta kvävande ingredienser som petroleum, eller är så tung att det finns inget sätt håret kommer att "studsa och beter sig." I stället för att nå för första burken som lovar omedelbar tillväxt (något sådant), titta på ingredienser etiketten. Om petroleum eller vaselin är en av de första listan, sätter tillbaka det. Du kan också lämna den etniska gången helt och hållet och utöka din shopping horisonter. Märken som Paul Mitchell, Jane Carter Solutions och Shea Moisture arbeta med alla hår texturer. Din hälsokostaffär är ett bra ställe att handla. Det finns ingen anledning att använda billiga, dåligt gjorda produkter som inte gynnar din man.

load...

Smart Produkt val:

Schamponering alltför ofta

Läs också:

Daglig schamponering är bra för vissa hår texturer, men svart hår är inte en av dem. Även om du schampo rekommenderas en eller två gånger i veckan, se till att du använder milda rengöringsmedel. Undvik som innehåller natriumlaurylsulfat det den ingrediens som ger schampo massor av lödder, som är perfekt för stripp naturliga oljor ut, motsatsen till vad du vill ha för väl återfuktad flätor som inte bryter.

Inte schamponering tillräckligt ofta

Tänk på detta: om du går runt en hatt hela dagen lång, är håret utsätts för damm, smutsig luft, smuts och föroreningar. Du tvättar din kropp varje dag - förhoppningsvis. Även om du inte ska tvätta svart hår varje dag, måste det se lite vatten oftare än en gång i månaden. Inte schamponering och låta smuts bygga upp inte kommer att växa håret. Minst en gång i veckan är ett bra schema att följa för schamponering men anser din livsstil också. Om du tränar ofta, kan du behöva införliva co-tvättar i din regim; Om ditt hår är mycket kort och naturlig, rensning det tre gånger i veckan kommer inte att vara så torkning som om ditt hår är avslappnad och färgat. Oavsett schampo rutin du följer, gör det regelbundet. Mer "

Dra håret tight

En frisyr bör inte ont, och om din gör eller låter små gupp utvecklas i hårfästet, det är för hårt. Alltför många barn och kvinnor har smärtsamma frisyrer som inte är nödvändiga. Detta betyder inte att du inte kan bära en snygg hästsvans om du vet att det ser bra ut på dig, men det betyder inte att du behöver för att lossa den innan sängen och inte bära samma stil dag efter dag. Flätor är ett underbart lättskött, skyddande 'göra när det görs på rätt. När du är klar felaktigt, kan de vara ett snabbspår till glesa hårlinjer och permanent håravfall. Mer "

Over

Vid det här laget vet du förmodligen inte tillämpa relaxer till tidigare behandlade hår, men med så många människor att applicera kemikalier hemma, är det alltför lätt att göra detta misstag. Lägg permanent färg (särskilt nyanser som ljusare) för att rätas hår och du ofta har ett recept för disasteror minst overprocessed flätor. För att undvika detta hår brott, är det bäst att se en stylist för relaxer och färgtillämpningar. Det är också en bra idé att ha en ärlig stylist på plats, en som kommer att säga att aska blond inte kommer att göra något för din avslappnad hår utom torka ut. Ibland kan vi inte få allt vi vill ha i vår frisyr - det är vad vävar är till för. Mer "

Ovarsam hantering

Nästan alla får trassel vid något tillfälle, men det är hur du hanterar dem som avgör om du behåller ditt hår eller om du drar ut den. I stället för ryckte på trassel, arbeta igenom dem med fingrarna och sedan med en bred tand kam. Reda ut medan håret är mättad med balsam vid behov. Om du har bråttom, spara untangling för när du inte - det är när vi är bråttom att göra saker som så ofta leder till att dra ungefär stället för att arbeta genom försiktigt.

Hålla fast vid kluvna hårtoppar

Damer som försöker att växa längre lås har ofta svårt att med detta, men skär bort kluvna toppar är viktigt för friskt hår. Vill du hellre ha en lång mane med tunna, genomskinliga sektioner där det avbrutna? Eller vill du hellre börja kortare, men med starka, tjocka lås? Tyvärr har vissa kvinnor väljer det första alternativet och gå runt med ohälsosamma hår som visar. Kluvna toppar inte fixa själva - du måste trimma bort dem efter behov för att hindra dem från att resa längre upp hårstrået och dela ännu mer.

load...