10 tips och tricks för att täcka upp grått hår

9 november 2018

Dölja grått hår är en speciell vetenskap. Grått hår är svårt att färg eftersom det tenderar att vara senig och färgen inte blöt i lätt. Från att välja rätt färg för att besluta om att täcka dina grått hemma eller gå till salongen, kommer några tips hjälper dig att navigera dina alternativ.

Att upprätthålla friskt hår

Människor som aldrig har färgat håret oroar sig för att färga det kommer att orsaka skada. Det är en rimlig oro, men en som du kan komma runt.

Generellt gäller att om du är orolig för hår skador, men du vill getyour håret färgat professionellt snarare än att försöka todo det själv med en låda färg. Den kemiska formeln i semipermanenta apotek färger kan faktiskt vara starkare än de som används i salonger.

load...

Täcker grått hemma

Det kan vara svårt att täcka upp grå hår eftersom det tenderar att vara envis och sträv. Men du kan färga ditt eget hår så länge du väljer all-over färg eller om du täcker upp dina rötter. I själva verket kommer färg dina egna Grays spara både tid och pengar.

Innan du bestämmer dig för att färga ditt eget hår, ta ett par saker i beaktande:

Retuschera rötter själv

load...

Om du försöker att täcka upp dina rötter som växer i grått, har du några alternativ.

Hair Mascara

"Mascaro" användes i den 19: e talet av män och kvinnor för att tillfälligt täcka några grå trådar. Tekniken har haft en comeback i det 21 Century.The färgen är tillfälliga och kommer att tvätta ut, men det fungerar underverk, eftersom det inte kommer att köra om det regnar eller snöar.

Det finns många olika märken tillgängliga på apotek och på nätet och flera nyanser finns. Färg Wow Root Cover Up är en som rekommenderas.

Tandborste eller mascaraborste

Om du har några gråa hår på din krona, men inte tillräckligt för att motivera all-over hårfärg, kan du helt enkelt använda en tandborste och en flaska box hårfärg. För ännu färre gråtoner, fungerar en ren mascaraborste stor.

Helt enkelt doppa penseln i färgen och "borste" den på din gråa hår. Följ anvisningarna om hur lång tid att hålla den på innan du sköljer ut det.

load...

Tillämpa färg med en pensel

Om du tänker DIY vägen, överväga att använda en pensel för att tillämpa hårfärg. Det kan vara mycket effektivare än munstycket som kommer med boxas färger.

I sin bok, "Eva Scrivo på skönhet," New York City stylist Eva Scrivo rekommenderar att du använder en pensel för att jab färgen i rötterna av håret. "Tillämpa färg med spetsen på munstycket inte har samma kraft eller friktion."

Välja den bästa färgen

För hår som är mer än 50 procent grå, överväga en ljus hårfärg. En blond nyans är ofta en betterchoice än att gå mörkt. Som det växer ut, kommer din grått hår smälter in med ljusare hår, medan det kommer att standout mot en mörkare nyans.

Om du har mindre än 50 procent grått hår och naturligt mörkt hår, försök att stanna så nära din naturliga färg som möjligt. Inte mer än två nyanser ljusare eller mörkare är en safebet.

När du gör ett beslut mellan två nyanser, gå med lättare av de två. Det är lättare att gå från ljust till mörkt än tvärtom om du bestämmer du inte gillar det.

Läs också:

Hår nyanser för att undvika

Manhattan frisör Beth Minardi är över 60 och färger hennes gråa hår. Hon rekommenderar att kvinnor undviker vissa nyanser eftersom de faktiskt kan få dig att se lite äldre.

”När jag blir äldre, har jag upptäckt att det är viktigt att hålla sig borta från svart, ultra-gyllene blond eller vinröd. Dessa toner accent varje rad i ansiktet ”, säger hon Mer Magazine.

Rött hår kan vara helt underbara. Det är bäst att hålla sig med coppery röda som denna fantastiska färg på Minardi.

Touch ups

Minardi kamouflerar också sina egna grått med hjälp av en speciell process som hon delade withMoremagazine.

”Jag färga mina grå rötter sepia-brunt var två till tre veckor och uppdatera längderna med en demi-glasyr 'Minardi säger.' Då, tre eller fyra gånger per år, markerar jag och lowlight. Många colorists uppdatera blekta färger genom att tillämpa samma färg formel, rot till topp. Men jag tycker att detta skadligt. Om du är mycket grått, rötterna behöver permanent färg, men resten ska bara uppdateras med en demi-permanent färg, som återupplivar thetone men är lättare på håret."

Belyser att täcka grått

Grått hår kan tvätta ut din hudfärg, men du kan lägga dimension och kontrast utan en fullständig färgämne jobb. Om ditt hår är mindre än 25 procent grå, överväga att få höjdpunkter på salongen. Det är i allmänhet inte somethingyouwanttotackle på egen hand.

Fråga yourcolorist om att lägga till höjdpunkter med några lowlights utspridda i stället för all-over färg. Variationen i färg kamouflerar grått fint.

Höjdpunkter och lowlights smälter bättre med silver och kommer inte att kräva så många touch-ups. All-over färg på bara en nyans är intetsägande, medan en blandning av nyanser kan visas mycket mer naturligt. Balayage är en stor markering teknik som många kvinnor föredrar en naturlig look också.

Färgning permanent färgämne

Eva Scrivo säger att vissa stylister föreslår att applicera en semi-permanent hårfärg över håret så att det smälter in bättre. "Gör det inte", säger hon. En semi-permanent färg kan inte täcka grått hår och kan faktiskt färga håret. Också, som färg bleknar, kan det lämna en gul nyans på grått hår.

De flesta colorists använder permanent hårfärg för grått hår. Det ger mycket bättre täckning än semipermanenta färgämnen.

Om du tänker DIY vägen, försök Clairol Nice 'N Easy Root Touch Up. Det är ett permanent färgämne som finns i många nyanser och det är relativt låg i ammoniak, vilket kan skada håret.

Timing din beröring ups

Coloring grått hår är en investering i både tid och pengar. Hur ofta du behöver bättra på din färg beror på håret.

Om du är 100 procent grå, är det bäst att färga håret varje tre till fyra veckor. Om du är 50 procent grå, kan du sträcka ut den till alla fem veckor. Rötter behöver röras upp var åttonde vecka eller vid behov.

Älska din grått hår

Fler och fler kvinnor beslutar att låta sitt gråa hår gå naturligt och skälen varierar. Många kvinnor har vackra grå färg, medan andra inte vill krångel och kostnader för att täcka upp grå. Andra väljer helt enkelt att de vill anamma livet som det utvecklar, rynkor, grått hår och allt.

Grått hår är vackert och du kan visa den med tillförsikt. Om du väljer att gå naturligt, att uppmärksamma din makeup och theclothes du bär verkligen kan lägga till din stil. Likaså väljer en trendig par glasögon är ett bra sätt att projicera en ungdomlig attityd. Naturligtvis kommer du också vill ta hand om din grått hår så att det håller sig vackra och friska.

load...