10 tips om avslappnande svart hår hemma

13 november 2018

Vissa kvinnor älskar att besöka frisörsalong så ofta som möjligt, medan andra går bara vid speciella tillfällen. Du kanske försöker spara pengar på hårvård, så regelbundna besök är ur budgeten. Att få håret avslappnad kan vara kostsamt om du är ute efter att sänka kostnaderna - professionella tjänster börjar ofta runt 75 € och gå upp därifrån, särskilt om ditt hår är mycket lång och / eller om du också få en klippa eller trimma på samtidigt.

At-Home relaxers kan definitivt spara pengar, men inte riskera din hårbotten och hår hälsa genom att göra misstag. Framför allt, se till att du avsätta tillräckligt med tid för avkoppling / slutredigeringsprocess. Rusar genom en kemisk applikation kan leda till katastrof.

Dessa 10 tips är utformade för att hjälpa dig att uppnå goda resultat om din budget är inte bara upp till en salong relaxer.

load...

Relax "smutsiga" hår

Inte besluta att koppla av på sista minuten, speciellt om du bara schamponeras håret. Om du vet att du är på grund av en relaxer, undvika rengöring (detta inkluderar co-tvätt) under ca 7-10 dagar innan de ansöker kemikalier. Du bör också undvika att repa hårbotten eller håva över den med en kam. Alla mindre irritation kan resultera i den fruktade brinna när relaxer tillämpas.

Har alla leveranser till hands

De flesta relaxer hem kit berätta vilka förser du behöver, och mycket av vad som krävs kommer rätt i rutan. Ta en ordentlig titt på din leverans lista och har allt inom räckhåll. Tiden för att ha en gammal handduk till hands för att torka upp eventuellt spill inte efter utsläppet sker. Du sparar värdefull tid genom att ha alla nödvändigheter i närheten innan du börjar processen.

load...

Gör en del test

Detta är särskilt viktigt om det är första gången avkopplande håret eller använda ett nytt varumärke för relaxer. Det är även möjligt att plötsligt utveckla en allergi mot en produkt som du har använt i flera år, så ta extra stund och gör en del test innan en relaxer hela huvudet. Du kan antingen klippa bort en liten del av håret eller tillämpa kemikalierna direkt till ett litet område innan du använder en relaxer över hela huvudet. Det är bäst att utföra en del test dagen innan du vill koppla av.

Skydda din hårbotten och hud

Inga-lut relaxers ofta tippad som skonsammare mot håret jämfört med deras lut baserade motsvarigheter. Vissa kvinnor bränna en lut relaxer ansökan, men inte drabbas av några skadeverkningar från en no-lut produkt. Det är fortfarande en bra idé att skydda din hårbotten, hårfästet, öron och hals från kemikalier. Vissa box kit innehåller en vaselin skyddsmedel, medan andra inte gör det. Om du har en burk vaselin händig, sandskädda det på de listade områden, bland annat hårbotten delar, för att minimera irritation.

Läs också:

Följ anvisningarna

Anvisningarna som kommer i en relaxer kit är där av en anledning. Även om det är en enkel process, kan det fortfarande vara farlig, så ta dig tid att granska instruktionerna för att undvika allvarliga skador. Detta inkluderar utjämning relaxer på med fingrarna och inte en kam, och alltid använda en neutraliserande schampo för att stoppa den kemiska processen och tvätta relaxer helt ur håret. Också uppmärksamma den rekommenderade behandlingstiden och undvika frestelsen att lämna relaxer förbi det.

load...

Koppla små delar

För bästa resultat, arbeta i små, halv tum till en tum avsnitt av hår. Stora bitar kommer inte att slappna av jämnt, vilket ger en mindre än önskvärt resultat. Med hjälp av svansen slutet av en rattail kam att separera små uppbrott (vara noga med att inte repa din hårbotten gör detta) kommer att netto du bättre resultat.

Använd en timer

Bara eyeballing klockan och uppskatta behandlingstiden är inte en bra idé. Antingen använder en billig kök timer, klockan larm eller timer på telefonen. Lämnar en relaxer för länge inte bara ökar risken för over, kan det vara mycket skadligt, ibland permanent. Vissa kvinnor älskar en "bone rak" utseende och avsiktligt lämna en relaxer på långt förbi den rekommenderade tiden. Detta resulterar i overprocessed lås som ofta saknar kropp, elasticitet och tenderar att falla ur frisyrer.

Skölj, Skölj, Rinse.And Repeat

När behandlingstiden är slut, måste du skölja så mycket av relaxer ut innan du använder en neutraliserande schampo. Oroa dig inte för vattenräkningen eftersom du behöver för att skölja så grundligt som möjligt. Detta kommer att ta ett minimum av flera minuter. Ju mer du skölja bort innan schamponering, desto färre kemikalier du måste neutralisera. Att försöka spara tid genom att inte följa detta steg helt kan leda till over, skador och eventuell håravfall, så det är viktigt att inte rusa genom din sköljningen.

Slappna av varje 8-10 veckor

Att upprätthålla en regelbunden avkopplande schema håller din frisyr uniform och inte orsakar onödig stress till gränslinjen. Koppla alltför ofta överlappande kemikalier på redan avslappnad hår, och du kommer att sluta med skador. Gå längre än 12 veckor efter touchup och du kan uppleva mer utgjutelse och brott än vanligt. Cirka 8-10 veckor efter tidigare touchup kommer du enkelt se din nya tillväxt, så att du kan bara tillämpa relaxer till detta område, och inte flätor som redan har bearbetats.

Värva hjälp från en vän

Medan du kopplar på egen hand är genomförbart, det är alltid trevligt att få hjälp. Det kan vara svårt att göra ett bra jobb på baksidan av huvudet, även med ett par speglar till ditt förfogande. Du vill inte riskera skador på svåråtkomliga ställen om du kan hjälpa den. Använd kompis systemet, och om din vän eller familjemedlem är avslappnad, kan du hjälpa henne när hon är på grund av en touchup.

load...