10 sätt att upprätthålla pläterat naturligt hår

9 november 2018

Du är naturligt, och du älskar dina kemikaliefria flätor. Men då och då, vill du ha en tillfällig förändring, bara för att växla upp din vanliga utseende. Under hösten och vintern, när luftfuktigheten i luften är lägre, många Naturals vända sig till sina strykjärn för att skapa en smidig, rak frisyr.

Om du har rätats din naturliga lås i det förflutna, du vet hur mycket arbete det innebär. Du vill inte all din tid och ansträngningar slösas bort med en rak blick som inte varar in på eftermiddagen! När du räta ut ditt hår, lär dig att behålla din stil till nästa schampo. Dessa 10 tips hjälper dig att få och behålla din rakt 'gör.

load...

Välj rätt säsong för att räta

Först får du bättre, mycket längre livslängd resultat, om du platt järn i rätt säsong. Det finns inte mycket mening med att gå igenom denna process under högsommaren när luftfuktigheten är super-high för de flesta av oss. Det är bäst att vänta tills hösten och vintern för att dra ut platt järn; annars kan din eleganta resultat lätt förvandlas till ett pösigt, burrigt 'tillbaka när du steg utanför och sommarluften träffar din man. Se: 10 bästa strykjärn för Black hår

Wrap håret varje kväll

Att veta hur man linda håret hjälper dig att skapa ett enkelt, heatless uppsättning som är enkelt att ta ner på morgonen. Det ger håret volym och kropp, och kräver ingen extra värme eller "stöta" av ändar. Inte alla är skickliga på omslag, men; plus, vissa kvinnor vill ha mer curl i håret än omslag ger. Du kan också pin-curl eller Bantu knut din rätade mane på natten. Båda metoderna är så skonsam som inslagning och kommer att ge mer curl eller vinka till din stil. Även ett dussin pin-lockar i håret tar bara minuter att skapa, så sätta dina platta strykas flätor upp på natten är inte en tidskrävande syssla.

load...

Applicera lätta oljor eller serum

När håret rätas, vill du hålla ditt utseende som lätt och hopp som möjligt. Det bästa sättet att uppnå detta är att undvika tunga produkter som kommer att väga din man. Lättoljor och serum gjorda speciellt för raka flätor är din bästa spel. Om ditt hår är mycket fint och enkelt tyngs endast gäller produkter till ändarna på din stil; undvika att lägga något på dina rötter. Några bra serum / olja för att försöka inkludera (alla tillgängliga på Amazon):

Dessa koncentrerade serum och oljor tenderar att falla på dyr sida, men lite räcker mycket långt när det gäller dessa typer av produkter. Du kan lätt få med flera droppar för hela huvudet av hår.

Inte återanvända värme

När din naturliga hår rätas inte återanvända värme tills nästa riktning session. Om du gjorde ett bra jobb att få din flätor jämn, det finns ingen anledning till strykjärn det igen, särskilt om du omslag / sätter din man varje kväll. Så länge du ordentligt prep håret innan sängen, bör du inte göra mycket på morgonen förutom att skaka loss, kamma det eller helt enkelt kör fingrarna genom det.

load...

Använd anti-fuktighetsbevarande produkter

Vissa människor slåss luftfuktighet större delen av året, även på vintern, om de bor i ett tropiskt klimat. Fuktigheten i luften får inte vara så hög som det är under sommaren, men det finns fortfarande tillräckligt med fukt i din miljö för att ge dina uträtade låser en körning för sina pengar. Leta efter produkter som är särskilt utformade för att bekämpa luftfuktigheten och hålla flätor frizz-free. Bra val inkluderar (finns på Amazon):

Läs också:

Skydda håret när du tränar

Det är ofta svårt att upprätthålla en rak look när du tränar ofta, men en del kvinnor få det att fungera genom att välja det rätta sättet att bära sina lås när du deltar i hjärt eller annan svettframkallande aktivitet. Oavsett längd din flätor är, bör du linda in dem eller säkra dem på något sätt medan du tränar. Du kan behöva fläta, vrida eller BUN det; kortare hår kan lindas och sedan bunden med en halsduk. Detta är en av de få gånger en bomulls scarf kan arbeta med naturliga hår eftersom det kommer att absorbera en del av svett. Men om du märker dina kanter lider som ett resultat, andra alternativ finns tillgängliga, inklusive Spara din Do GymWrap och Bondi Band fukttransporterande pannband (båda tillgängliga på Amazon.com).

Bär inte denna stil för lång

Det kan vara frestande att bära din platt-strukna 'göra så länge som möjligt. När allt kommer omkring, tillbringade du en stor del av en dag att få din naturliga struktur för att göra något mot sin natur. Vissa kvinnor går veckor och veckor innan rensning håret igen, och det är bara inte hälsosamt. Två veckor är även driver det som ett maximum för att bära platta strukna flätor, men vissa kvinnor rutinmässigt gå fyra veckor eller längre. Även om du försöker undvika så mycket fukt som möjligt samtidigt som din man rätas, gå för länge utan fukt håret är att be om problem. Rengöring med vatten återfuktar din flätor, så det är viktigt att inte beröva din delar av regelbundna doser av fukt.

Använd torrschampo som behövs

Oavsett om din elegant utseende varar bara en vecka eller så kan du sträcka ut den till två, kan du finna ditt hår och hårbotten behöver uppfriskande mellan rensning. En bra torrschampo kan suga upp överflödig olja samtidigt frisk hårbotten. För att få bästa resultat, applicera en liten mängd till rötterna av håret; undvika att få torra schampo ner längden på din stil, om du vill att ditt hår att se tråkig. Någon av dessa alternativ kommer att göra ett bra jobb med att göra sig av med överskott oiliness medan du njuter av den raka look (alla tillgängliga på Amazon):

Undvik vattenbaserade produkter

Luftfuktighet är i grunden fukt i luften. Medan dina naturliga lås rätas, du försöker undvika kontakt med fukt så mycket som möjligt för att förlänga stil. De vanliga vattenbaserade produkter som är så återfuktande för dina lockar är inte vad din platta strukna flätor letar efter. Du kommer förmodligen att behöva avsätta din favorit dagliga styler / fuktighetskräm tills du kommer tillbaka till din naturliga man. Annars kan applicera vattenbaserade produkter orsakar din rak stil frizz och återgå.

Skydda håret i dusch / bad

Även om du inte träna regelbundet, du duscha eller bada, och du måste skydda dina uträtade flätor under denna tid så att vatten och ånga inte göra en röra av din elegant utseende. Det är en bra idé att ta en skiktad metod för bad tid. Först wrap, pin-curl eller prep håret i önskad stil. Täck med en silkeslen eller satin scarf, knuten säkert runt håret. (Två halsdukar kan garantera ännu mindre fukt komma in.) Sedan bära en duschmössa med en bra gummiband som inte är troligt att glida och låt vatten. Locket jag har använt och haft framgång med är Betty Dain Fashionista Collection Mold resistenta fodrad Cap - den elastiska är säker och åtsittande, det torkar snabbt och med flera läckra mönster finns, det är bara söt.

load...