10 sätt att göra övergången till naturligt hår lättare

15 november 2018

Du har fattat beslutet att återgå till naturliga hår. Istället för att gå den snabba vägen för den stora chop, har du valt att övergången. Detta gör det möjligt att behålla längd, vilket är mycket viktigt för en del kvinnor som älskar deras långa hår och / eller egentligen inte som en kort titt. Den tid du tar till övergången är upp till dig; vissa kvinnor vill ha en mycket kort en och planerar att skära av sina bearbetade lås inom flera månader, medan andra damer vill så länge en övergång som möjligt, vilket kan vara mer utmanande. Dessa 10 tips är utformade för att göra din övergång till naturliga hår enklare och roligare.

Planera dina frisyrer

Vanligtvis processer som övergår - särskilt om du bestämmer dig för en långsiktig resa - gå smidigare om du har en plan på plats. Detta betyder inte era planer kommer inte att förändras. Du kan få sex månader i din övergång och bestämmer sig för att stora hugga då, eller så kan förlänga din övergång ytterligare några månader eftersom du inte vill släppa valfri längd.

load...

Men länge din övergång till naturliga hår kommer att vara, måste du välja några frisyrer att bära. Det är bäst om du väljer frisyrer som är:

  1. Lätt för dig att skapa, vilket kommer att vara till nytta på dagar när du rusade eller inte på humör för en hel del arbete
  2. Kompatibel med din nya tillväxt

Välj några frisyrer, men vara beredd att se över din go-to är som håret växer. Alternativ för övergång stilar inkluderar:

Du har andra, naturligtvis, men de flesta om din dag till dag stilar bör försöka antingen arbeta med olika texturer eller blanda ihop dem, helst låta din naturliga struktur för att vara just det - naturligt.

load...

Trim månad

Hår växer i genomsnitt 1/4 till 1/2 tum per månad, så att hålla dina flätor friska och ser bra ut, bör du sträva efter att trimma minst 1/4 tum per månad när du övergången. När du bli av bearbetade ändar, du ge plats för mer av din naturliga struktur. Detta håller din man frisk och blomstrande. Det gör också att du kan hålla en jämn längd hela din övergång om det är viktigt för dig.

Håll ett hår journal

Om inte din rutin är oerhört strömlinjeformad, är chansen att du kan glömma vilken produkt gav en liten twist-out eller vad schampo lämnat din flätor känsla avskalade. Många av oss prova olika produkter, särskilt under övergången. Att hålla ett hår journal kan vara mycket användbart för att hjälpa dig att komma ihåg vad som fungerade vs. Vad inte. Om du väljer att föra ett register över håret resa, överväga att hålla reda på:

Lägg till eller ta bort från listan, men vad du spelar i håret journal bör hjälpa dig att inte upprepa samma misstag och hjälpa dig att anpassa din regim till perfektion.

load...

Lyssna på håret

Om du ska gå tillbaka till din naturliga textur, är det värt att komma ihåg att ditt hår kan göra så mycket naturligt, men det kommer inte lätt att göra andra saker. Vissa kvinnor får frizz; Det kan bero på klimatet eller arten av deras hår. Bekämpa frizz striden ständigt med produkter och tekniker kan få tröttsamt; Dessutom kan det vara skadligt för ditt hår hälsa.

Att vara en lycklig naturlig, måste du komma till en punkt där du "lyssna" på vad dina flätor behöver. Är det fukt? Mindre manipulation? Mer protein? När du blir van att ta hand om din naturliga hår, kommer du så småningom lära sig vad som gör det ser ut och känns bäst. För att göra processen enklare, försöka acceptera håret för vad det lätt kan göra och ge den vad den behöver för att trivas, istället för att försöka göra det gör bara vad du vill.

Få rätt verktyg

De fina tand kammar som gled genom ditt rätade håret kommer inte att arbeta med din nya struktur, om du bara använder den bakre änden för att skapa snygga, även delar. För att göra styling lättare eftersom du får fler nya tillväxt, se till att du har rätt verktyg, som bred tand kammar, clips (mycket användbart för att hålla håret ur vägen när du arbetar på ett avsnitt) och metallfria band.

Läs också:

Djup skick vecka

En sak du kommer förmodligen att märka om din naturliga hår är att det känns torrare än dina avslappnade / bearbetade ändar. Naturliga texturer ser annorlunda kemiskt rätade dem, men de är inte nödvändigtvis mer torr. De kan verka på det sättet, men eftersom du är van vid håret ser ett visst sätt och förväntar sig en hel del glans eller glans.

Svart hår behöver mycket fukt och du kanske upptäcker att regelbundna djupa behandlingar konditionering hjälper till att hålla din flätor mjuk och smidig. Minst två behandlingar per månad föreslås, men om du kan göra dessa en gång per vecka, kommer du förmodligen att märka en stor skillnad i mjukhet håret. Lägg låg värme i form av en huva eller motorhuv tork (eller fäste på din vanliga hårtork) för ännu mer nagelband penetration.

Endast använda protein som behövs

Du kommer förmodligen behöver protein som du övergången, främst på grund av gränslinjen är en mycket svag område benägna att gå sönder. Protein bidrar till att stärka håret, men det bör inte användas för ofta eftersom medan det stärker, inte lägga fukt. För mycket protein kan leda till torrt hår. Det låter kanske svårt att räkna ut rätt fuktproteinbalansen att bevara friska lås, men så länge du ger gott om fukt, bör en liten mängd av enstaka protein hålla en hel del brott i schack.

Håll dig borta från texturizers

Vissa produkter har ingen plats i din naturliga arsenal och texturizers är bland dem. Problemet är att de inte alltid tydligt märkta som "texturförändrande" produkter. Även vissa frisörer kommer att tillämpa dessa svaga relaxers, i ett försök att göra dina flätor "mer hanterbara." Eftersom dagens texturizers kan gömma sig bakom vaga språket, vara på jakt efter någon produkt som säger att det kommer att:

Flera moderna varumärken arbetar med värme i "lossnar" (dvs. Riktning) process så om du plocka upp en låda med något och anvisningarna instruera dig att applicera produkten och sedan använda ett strykjärn på toppen för att "försegla det," chanser du har att göra med en texturizer.

Många texturizers gör dessa påståenden samtidigt påstå att de är "naturliga". Ingen helt naturlig produkt eller ingrediens rätar håret permanent. Alla texturizers har kemikalier i dem och dessa kemikalier är utformade för att bryta ner protein obligationer i håret i ett försök att räta ut det - permanent.

Ta en paus med förlängningar

Om du går igenom en särskilt tuff tid - du inte kan hitta en enkel frisyr, du är frustrerad med olika texturer, du funderar på att koppla igen eftersom du inte vet vad de ska göra - ge dig själv en paus. Extensions finns i många olika former, så att inte känna att du måste bära en väv om du inte gillar dem.

Du kan idrotten flätor, loc förlängningar eller senegalesiska vändningar. Du hittar även väva hår som efterliknar naturliga texturer, för kvinnor som vill ge sina egna flätor en paus, men ändå visa en naturlig atmosfär. Att sätta upp håret och bort för ett par veckor kan ta besväret av dagen till dag underhåll bort och ger dig en möjlighet att utforska fler alternativ när dina tillägg tas bort.

Ta det lugnt med värme

Det kan vara frestande att falla tillbaka i rikt vanor, särskilt om håret går igenom en besvärlig fas eller om du blir frustrerad med övergår resan. Vissa kvinnor når för det välbekanta och värme stil sitt hår. Det är inget fel med detta om du bara göra det ibland, annars är konstant uträtning inte hjälpa dig att bli mer bekväm med din egen struktur.

Istället för att försöka matcha din nya tillväxten till tidigare behandlade hår, som kan bli svårare och mer tidskrävande med varje tum av naturliga hår du får, arbetet med att matcha din rätas hår till din unika struktur. Det är ett mer skonsamt sätt att behandla dina flätor och det hjälper man vänjer sig se hur du ser med en helt lockigt / kinky / coily 'gör.

load...