10 plana järn succé tips

14 november 2018

Om du inte får de resultat du vill när du platt järn håret, kan det inte vara järn - det kan vara din teknik. Prova dessa 10 tips för platta strykning för en smidig, snygg yta!

Börja med väl konditionerat hår

Innan du ens slå på den platta järn, fråga dig själv: är mitt hår vältränat och återfuktad? Om det inte är, tur att strykjärnet och tenderar att håret först. Ibland tror vi att en god värmeskyddande produkt är tänkt att göra allt arbete, men det är inte sant. Du måste göra din del för att se till att du bara applicera direkt värme till hår som är i stånd att hantera det utan att göra ytterligare skador. Endast strykjärn hår som har varit regelbundet rade och omhändertagna; annars applicera värme för att torka, sprött hår bara förlänga det oundvikliga - en stor klippa.

load...

Strykjärn rent hår

Den bästa tiden att platt järn håret omedelbart efter ett nytt schampo och konditionering session (och djupa konditionering vid behov). Du måste trycka rent hår; applicera värme till hår som har produkter och smuts i det gör inget annat än att baka dessa gamla produkter och smuts i. Behöver en touch upp under veckan? Strykjärn gång, med minimal värme, men det är det; platt strykning är inte för varje dag.

Använd utjämning balsam eller serum

Efter schamponering och konditionering, tillämpa en utjämning balsam eller serum till håret. Detta hjälper mycket mer om ditt hår är kemikaliefri, men avslappnad damer kan dra nytta av det också. Leta efter fuktbeständiga formler om du bor i ett klimat där fuktfyllda luften gör en krusig röra av din riktning arbete så fort du kliver ut genom dörren.

load...

Kolla in några rekommenderade salvor och serum:

Använd värmeskyddande

När håret är torrt, applicera en värme Protectant till varje avsnitt av hår innan du platt järn det. Låt dig inte luras, men - en värme Protectant hjälper, men även de bästa märke kommer inte att hålla upp till värme som är för hög. Håll dig till den lägsta temperatur du kan använda för att få bra resultat. Även om många strykjärn når max 450 grader, behöver du inte att veva din upp denna höga om du kan räta ut håret vid 340.

Kolla in två värme Protectant sprayer:

Undvik olja innan strykning

Tillämpa en naturlig olja efter att du järn är bra. Ibland behöver man lite i vikt efteråt, men inte sätta olja på håret innan du trycker på den. Du kommer inte få det lätt, bouncy look du är ute efter om dina flätor är belagda i olja.

Läs också:

Endast Flat Iron torrt hår

För bästa, längsta bestående resultat, bara strykjärn helt torrt hår. Betyder det att du måste föna det rakt först? Inte nödvändigtvis. Du kan alltid våt linda håret och sitta under en huva eller motorhuv tork tills det är torrt - detta är en mjukare torkningsmetod och omslags tekniken jämnar håret precis som föning skulle. Du kan också låta håret lufttorka tills det är ca 80% torr, och sedan föna det resten av vägen. Flat strykning hår som inte är helt torr kommer att få den att frizz upp.

load...

Gå långsamt och Steady

Försök att inte platt järn när du har bråttom. Detta är en teknik som kräver långsam, kontrollerad rörelse men låt inte järnet sitta på ett ställe under en längre tid. Flytta den, men inte bråttom. Börja så nära rötterna som du kan och dra ner järnet i en jämn rörelse. Om du skynda igenom det, kan du behöva gå igenom det avsnittet igen (och igen). Kom ihåg: mindre värme, desto bättre. Göra ett bra pass är bättre än att göra tre eller fyra mediokra sådana.

Även "kam eller borste chase" metod fungerar underverk när det gäller att räta (särskilt naturligt hår) med bara ett pass. Det är så enkelt som att köra en fintandad kam eller vildsvin borste ner längden på varje avsnitt mitt framför järnet. Denna metod jämnar håret och slutar innan järnet berör dem, vilket resulterar i otroligt snygga lås.

Justera temperaturen efter behov

Bara för att din järn värms upp till 450 grader betyder inte alla delar av ditt hår kräver så mycket värme. För kvinnor med naturliga hår, att ta reda på att de har två eller tre olika texturer på ett huvud kan vara en chock, men det är inte ovanligt. Din krona område kan vara curliest avsnittet som kräver hög värme, men håret på sidorna av huvudet kan vara rakare, så skruva ner värmen när du trycker det avsnittet.

Iron små sektioner

Mindre strykjärn (1 1/2 tum eller mindre) är bättre för att ta itu med små delar av håret. Försök att inte trycka bitar bredare eller tjockare än en tum i taget. Du kommer att göra ett bättre jobb med att räta hela avsnittet när du inte måste ta itu med för mycket hår. Stora, chunky sektioner kommer inte att räta ut på rätt sätt.

Wrap håret på natten

Nu när din platta strykning jobbet är klart, inte förstöra allt ditt hårda arbete utan nattliga omsorg! Wrap håret på natten och täck med silke eller satin innan sängen. På så sätt din morgonrutin består av lite mer än att ta loss och kamma igenom det. Du har redan en svag kurva och volym mer värme krävs.

load...