10 lockiga hårtips för väldefinierade lockar 2018

12 november 2018

När du börjar lära sig mer om svart hår, kommer du snart att upptäcka att det kommer in mycket mer än en textur. Svart hår kan köra allt från raka till svagt vågiga super tight spolar, men många människor av afrikansk härkomst finna att deras naturliga håret faller någonstans mittemellan. Du behöver inte vara biracial eller multietniskt att ha hår som beskrivs som "naturligt lockigt." Curls kan variera i storlek från pennan våren till fett markör, men vård och utfodring av dem är liknande. Vill stoltsera dessa lockar utan att behöva oroa mycket frizz? Dessa 10 lockigt hår tips är gjorda för alla som söker väldefinierade lockar.

Schampo i duschen

Detta är det bästa sättet att rengöra och villkor håret (förutom en salong s sink) eftersom det håller dina lockar pekar nedåt. Ju mer du manipulera lockar, desto mer sannolikt är det att frizz. I stället för att vända huvudet över, tvätta håret medan huvudet är upp och ner, och sedan vända huvudet bakåt, helt enkelt låta vattnet rinna ner längden på håret som du står rakt under duschhuvudet.

load...

Hålla håret väl återfuktad

Ett av de bästa sätten att garantera konsekvent väldefinierade lockar håller dem återfuktad. Inte med oljor, men med regelbunden rengöring, konditionering och djup konditionering. Lockar som är torra och uttorkade helt enkelt inte kommer att ha samma definition som väl återfuktad lockar kommer att ha. Hitta en rengöring och konditionering schema som fungerar för dig, men någonstans från varje 3-10 dagar fungerar för de flesta.

Kolla in några stora djupa balsam som arbetar för att hålla håret återfuktas:

Applicera produkter i vått

Ditt hår bör vara så våt som möjligt när du börjar styling processen. Efter schamponering och konditionering, inte handdukstorka. I själva verket, inte ta med en handduk någonstans nära dina lockar. En gammal tee shirt fungerar bra för att klämma överflödigt vatten ur din flätor.

load...

När du avslutar duschen, börja tillämpa dina stylingprodukter. Om håret börjar torka utan produkt på det, det är hur det kommer att fortsätta att torka. Att sätta produkter på det medan våta lås i stil.

Dessutom lockar älskar att klumpa ihop sig. Du kan använda en paddel borste, Denman borste, kam eller fingrarna, men när du arbetar genom vått hår, kommer du att märka att lockarna älskar att ta till andra lockar. Låt håret ta ledningen och låta lockarna att samlas på egen hand.

Dela håret i sektioner

För att säkerställa full täckning av hårvårdsprodukter, måste du avsnitt håret. Beroende på tjocklek, kan detta vara allt från två till åtta sektioner. Använd plastklämmor för att hålla håret ur vägen. Det är oftast lättare att börja på baksidan av huvudet. Arbetet med en del av håret, applicera produkten från rötterna hela vägen till ändarna. När du är säker på att sektionen är mättad, kan du gå vidare till nästa avsnitt. Försöker sätta produkten på håret som en stor bit kommer förmodligen hitta dig med väldefinierade hår på toppen och burrigt lockar under.

Läs också:

Om du krama, krama med omsorg

Inte alla behöver krama hennes lockar. I många fall är scrunching för vågigt hår som försöker bli lockigt. När du har produkter i håret och det kammade igenom till din belåtenhet, låt den lufttorka så mycket som möjligt innan du krama. Du kan hitta scrunching fuktigt hår resulterar i frizz, men om du vill lägga till volym, krama du diffusa nästan torra flätor och fokusera din scrunching endast på ändarna.

load...

Använd god kvalitet

Det finns en god anledning märken som Kinky-Curly och Miss Jessies är så populära bland människor som söker snygga lockar: de arbetar. Produkter från dessa linjer, samt DevaCurl och Ouidad, är utformade för att arbeta med lockigt hår av alla texturer. Du får mycket bättre resultat med hög kvalitet gel än du kommer från en billig apotek varumärke, som vanligtvis ger håret känna krispigt och uttorkade.

Curl-definierande produkter att prova:

Efter produkter används, lämna håret ensam

När håret produkter är i och du har kammat igenom håret eller arbetat igenom den med fingrarna, lämna din stil ensam. Låt det lufttorka eller använd en diffusor, men inte röra dessa lockar. Det betyder att ingen kamning och borstning ingen; Annars kommer du bara kamma eller borsta dina lockar i en stor boll av frizz.

Låt håret lufttorka när det är möjligt

Du kanske inte alltid har tid att låta håret lufttorka, men gör det när du kan. Ju mindre värme du placerar på håret i form av slag torkning, även om det sprids, desto mer fukt håret behåller, vilket är avgörande för att upprätthålla sunda lockar som inte frizz. Om du har bråttom, är låg värme via en diffusor tork bra, men låt håret torka så mycket som möjligt först. När du diffusa, bara flytta torken runt håret snabbt och sluta innan din man är helt torr.

Undvik oljor på våta lockar

För väldefinierade lockar, styling med vattenbaserade produkter på vått hår ger oftast bättre resultat. När du inte vill bära ditt hår i ringlet form är med olja bra och kommer inte att störa din stil, men vattenbaserade, gelliknande produkter ger bra grepp samtidigt som frizz borta. När håret är helt torr, kan du lägga till en liten mängd olja för att ge dina flätor fler glans eller mjukhet. Håll dig till lätta, naturliga plockar som argan, kokos, jojoba eller druv.

Få en stor nedskärning

Är dina lockar inte ser ut, oavsett vad du gör? Det kan vara dags att besöka en stylist och få ett snitt som kompletterar lockar. Många curly-headed flickor och kvinnor tycker att deras hår växer i en pyramidform; en stor nedskärning kommer att få dina lockar faller i en smickrande mönster som rör sig, i stället för en stor hjälm av lockar som verkar fryst på plats.

Var försiktig när du letar efter den perfekta hår skära pro - medan vissa stylister kommer att rekommendera gallring för att minska bulk, det är inte alltid den bästa lösningen för lockar. Två populära förfaranden inkluderar Deva Curlaboration och Carve & Slice.

load...