10 eteriska oljor för afrikansk amerikanhår 2018

9 november 2018

Eteriska oljor är ofta en del av DIY hårprodukter, speciellt för African American hår. När du blir bekant med olika eteriska oljor som finns, kommer du snart att utveckla dina egna favoriter. Detta är inte en fullständig lista, men det är en bra utgångspunkt för några av de vanligaste oljorna du bor på din lokala eller online hälsokost återförsäljare.

Egenskaperna hos varje eterisk olja kommer att hjälpa dig att avgöra om det är något du bör lägga till din senaste hopkok. Använd en, två, eller tre av dessa oljor för en personlig produkt avsedd för just dina behov. I de flesta fall 3 till 15 droppar räcker för hårvård skapelse.

Eterisk olja säkerhet

Bara för att en produkt är naturligt betyder inte att det är 100% säkert för dig. Inte alla eteriska oljor är desamma, trots att de har samma namn. Exempelvis kan cederträ eterisk olja destilleras från olika arter av ceder eller från olika delar av trädet. Oljan destilleras från flis och sågspån är säkra, men oljan från bladen i norra White Cedar är giftigt. Inköp från en ansedd hälsa återförsäljare och hålla sig till varumärken som du vet är säkra.

load...

Dessutom nästan alla eteriska oljor måste spädas i en annan produkt, såsom en transportör olja eller balsam. Att använda dem direkt på huden (detta inkluderar din hårbotten) kan leda till mindre eller större irritation. Dessutom är vissa EO är inte kompatibla med vissa sjukdomstillstånd. Gör din forskning i någon EO före användning. Om du är osäker, använd inte alls; Detta är särskilt viktigt för gravida eller ammande kvinnor, och alla som lider av kramper, samt på barn.

Ylang ylang

Populär för: tillväxtbefrämjande, retention fukt

Om du älskar starkt parfymerade produkter, tillsätta några droppar ylang ylang EO kommer att producera en berusande, fyllig doft som är ganska berusande. Den omisskännliga lukten är bara en av de bra sakerna ylang ylang. Det bidrar också till att främja en sund tillväxt. På grund av den behaglig doft, det fungerar bra att maskera doften av andra produkter som du kanske inte är galen, antingen själv eller kommersiell.

load...

Jamaican Black Ricinolja är ett exempel; medan många kvinnor älskar JBCO för tillväxtkrav, vissa inte gillar att använda det eftersom det har sin egen distinkta, nötig doft. Lägga några droppar ylang ylang till flaska JBCO kan maskera det nötig doft.

Rosmarin

Populär för: att främja tillväxt, bekämpa grått, lindra torr hårbotten

Rosmarin finns i flera former, inklusive teer, oljor och eteriska oljor. Kvinnor som söker längre hår använder ofta rosmarin eftersom det är bjudet för tillväxtfrämjande. Tillsätta några droppar till en DIY mix kan också bidra till att lindra en torr, kliande hårbotten. Dess doftande arom ger en behaglig doft till hårprodukter också.

Lavendel

Populär för: stress, mjäll lättnad

Lavender har länge haft en plats i naturläkemedel. Inte bara är lavendel-doftande produkter som ofta används för att främja restfulness och fredliga känslor, men lavendelolja har fördelar för håret också. Att sätta lavendel EO i håret blandning kan hjälpa till att bekämpa mjäll. Med en friskare hårbotten kommer friskare hårväxt.

Läs också:

Salvia

Populär för: antimikrobiella egenskaper, bekämpar håravfall

load...

Kombinera några droppar salvia med några droppar rosmarin i din hårvård blandning om du är intresserad av att stimulera tillväxten. Båda dessa EO också tippad för att bromsa grått hår tillväxt eller mörkare hår naturligt.

Pepparmynta

Populär för: follikelstimulerande stimulering lindrar mjäll

Ditt hår är säker på att lukta mint ren om du lägger pepparmynta EO till ett hår produkt. Detta är ett bra olja att använda om du älskar att "stickningar" känsla på din hårbotten - det gör definitivt huvudet känna ren!

Te träd

Populär för: flagnande hårbotten lättnad, antibakteriella egenskaper

Detta är en eterisk olja som inte behöver blandas in i en transportör olja eller annan produkt. Men ska du fortfarande använda den mycket sparsamt. Du kan också blanda tea tree EO i en transportör olja och fortfarande skörda frukterna. För att lindra ett kliande hårbotten, kan några droppar olja blandas i handflatorna och appliceras på hårbotten via en massage hjälpa en hel del.

Kvinnor som bara co-tvätt och har uppbyggd som ett resultat kan finna hjälp av detta, men det är också ett bra alternativ för alla som lider mjäll eller en stram-känsla hårbotten söker lättnad.

Sandelträ

Populära för: antiseptiska egenskaper, lugnande effekt

Den woodsy doft av sandelträ är bara en av de egenskaper som många människor gillar det. Eftersom det är en av de dyrare oljor (tillsammans med ylang ylang), kan du använda den sparsamt. Det hjälper lägga mjukhet till torrt hår. Överväga att lägga några droppar i din post-schampo och balsam skölj.

Ceder

Den söta, woody lukten av cederträ kombineras med anti-klåda egenskaper för att göra detta till en idealisk hårbotten napp. Den kombinerar väl med rosmarin, så använd dessa två oljor tillsammans om du vill ha en follikelstimulerande mix eftersom det är påstods att hjälpa till med tillväxten.

Bergamott

Populär för: Scalp stimulering, stärkande egenskaper

Bergamott eterisk olja blandas väl med andra oljor, inklusive salvia, jasmin, ylang ylang, sandelträ och rosmarin. Det ger en fin bit av glans på dina flätor, och skulle vara ett bra komplement till en vanlig tillämpning av Jamaican Black ricinolja. Det är också bra att lägga till den i ditt schampo och balsam.

Citron

Populär för: torr hårbotten

En fräsch, citrusy doft är ett av kännetecknen för citron eterisk olja. Dock inte tork egenskaperna hos denna EO inte göra det ett bra val för torra hårtyper (som beskriver de flesta svarta hår texturer). Det är ett bra alternativ för en torr hårbotten, dock.

Om du vill använda denna olja utan att torka ut din flätor, blanda några droppar i en naturlig bärare olja (som jojoba) och endast använda den för huvudmassage, försiktigt så att inte få den på längden på ditt hår.

load...