10 bästa oljor för svart hår 2018

13 november 2018

Med explosionen i hygienprodukter för de unika och varierande strukturer av svart hår, kan det ibland vara förvirrande att veta vad man ska köpa. Tillbaka i dag, när de flesta produkter catering till den svarta håret marknaden innehöll kvävande ingredienser som petroleum, tillsammans med billiga tillägg som gjorde inget för att förbättra hår hälsa, har konsumenterna inte har mycket val. Det allestädes närvarande burk Ultra Sheen fett (blå eller grön) satt på badrums räknare hela det svarta samhället.

Idag är en annan historia. Du har ditt val av produkter varierar i pris från billigt till dyrt, och många av dem tout påståenden som "styr frizz" och "curl definiera". Det finns stora fynd på din apotek hylla samt salong varumärken som är värda de extra pengar.

Ibland vill du hålla det enkelt. Följande val är bland de bästa oljor för svart hår. Du kan använda dem ensamma, eller vara kreativ och blanda din egen blandning. Förutom att vara underbart för att använda på din flätor, de flesta av dessa oljor är flera syften; några av dem kan användas som ett organ fuktkräm, medan andra föra över till köket.

load...

Coconut: naturens sätt extra virgin organisk kokosolja

En av de mest välkända oljor som gynnar många typer av hår, är kokosnöt en favorit eftersom det faktiskt återfuktar flätor. För att vara tydlig: de flesta oljor inte återfuktar håret. De bidrar till att försegla i fukt, som skulle komma i form av vatten, inklusive vattenbaserade produkter. Men den kemiska strukturen hos kokosolja gör det möjligt att penetrera hårstrån, stärka och återfuktande den inifrån. Leta efter organiska varianter av denna olja, som är lätt tillgängliga på många vanliga livsmedelsbutiker tillsammans med hälsokost återförsäljare.

Multi-purpose anspråk: Använd kokosolja för matlagning, bakning och som ett all-over fuktighetskräm.

load...

Jojoba: Leven Rose Organic 100% Pure Kallpressad oraffinerade Natural Jojobaolja

En av de mest attraktiva egenskaper om jojobaolja är att dess makeup liknar den hos vår hårbotten naturliga talg. Det gör det till en idealisk olja för hårbotten massage. Liksom andra oljor på denna lista, det fungerar mycket bra som ett tätningsmedel över vatten-fuktad hår. Leta efter oraffinerad jojoba, som är gyllene färg.

Multi-purpose anspråk: Använd jojobaolja som en ansiktsbehandling fuktighetskräm och naturlig makeup remover.

Olive: extra jungfruolja

Olivolja är inte bara för matlagning längre. Denna favorit kan ha flyttat in i ditt badrum för ett tag sedan, och samtidigt vara användbar i köket. Mycket lätt att hitta, leta efter extra jungfruolja, populärt kallad EVOO i hårfärg cirklar, när det är möjligt. Denna mångfald har lite bearbetning eller förfining gjort det, så det behåller många av sina näringsämnen. Olivolja ger näring torr hårbotten; någon plågas av en kliande hårbotten kan finna lättnad med mjuka EVOO massage.

load...

Multi-purpose påstående: laga mat med det för sina hjärtvänlig fördelar, eller använda den som en hudvårdsprodukt.

Sötmandel: nu lösningar sötmandelolja

Kvinnor som söker en tunn olja som inte kommer att tynga fina trådar kommer förmodligen som mandelolja. Det fungerar bra som en lätt tätningsmedel, oavsett om du använder den endast för torra ändar eller som en olja skölj.

Multi-purpose anspråk: Badda lite på nariga läppar eller hud för lättnad, samt ett hälsosamt fett för matlagning.

Castor: Jamaican svart ricinolja

En av de mest prisvärda oljor har denna flyttas från apoteket hyllan många hem. Även vanlig ricinolja har länge använts som ett laxermedel, har det blivit allt vanligare inom hårvård också. Detta är otroligt tjock, så använd sparsamt; annars kommer ditt hår tyngas och klibbig. Apoteket-grade ricinolja har fördelar, men Jamaican Black Ricinolja har verkligen kommit till sin rätt. Annars känd som JBCO blir denna sort sin mörka färg och nötig doft från askhalt som utvunnits ur rostat hjul bönor. Man tror att askan hjälper till med hårväxt. Kvinnor som svär vid JBCO säger att det hjälpte avkrävdes gallring kanter och gjorde sitt hår växa snabbare totalt.

Läs också:

Multi-purpose anspråk: Använd vanlig ricinolja för att mjuka upp hårda fläckar på fötterna.

Grapeseed: NOW lösningar druvkärneolja

Liksom sötmandel, är detta en tunn olja perfekt för kvinnor som inte vill tunga hår. Till skillnad från olivolja, inte har en stark doft, så det är en annan plus om du inte vill att dölja lukten med en eterisk olja. Mjäll drabbade kan hitta befrielse från vanlig druvkärneolja hårbotten massage.

Multi-purpose anspråk: Liksom andra på denna lista, har denna olja ersätts "dålig" eller höga kolesterol främja oljor i köket när du lagar mat.

Avocado: NOW lösningar avokadoolja

Rika, tjock och mycket närande, är avokadoolja snabbt blivit en populär olja i hårvård. Används i allt från balsam, till stylingprodukter, och DIY hår masker, är detta en full av mjukgörande egenskaper som gör håret känns mjukare, smidigare och friskare.

Multi-purpose påstående: Som frukten det härstammar från, är avokadoolja bra för kroppen inifrån och ut. Använd oljan för att lugna psoriasis och ersätta din vegetabilisk matolja med det för att öka "goda" kolesterolet nivåer samtidigt sänka dåliga.

Argan: pura d'or Moroccan Argan Oil

En av de dyrare oljor för att nåd listan, har argan vuxit i popularitet under de senaste åren. Leta efter 100% Argan eller 100% marockansk arganolja om du vill dra full nytta av denna frizz-fighter och extrem glans-booster. På grund av kostnaden, kanske du vill lägga till små mängder till ditt schampo eller balsam för att öka sina mjukgörande egenskaper istället för att använda olja av sig själv.

Multi-purpose anspråk: Använd arganolja i stället för olivolja för strö över sallader och bröd doppa.

Tea Tree: Nu eteriska oljor 100% ren träd träd olja

Tea tree oil är förpackad i mycket mindre behållare än andra oljor som anges här eftersom det alltid ska blandas med en transportör olja eller annan produkt innan du ansöker till ditt hår eller hårbotten. Denna lilla förpackning är typiskt av eteriska oljor (EOS). Liksom andra EOS är tea tree olja mycket potent, och en liten dab räcker långt. Det hjälper med mjäll och kliande hårbotten, samt att hjälpa Ta bort produkten uppbyggd som kan hämma hårväxt.

Multi-purpose Påstående: Acne drabbade har länge använt tea tree olja för att bekämpa finnar. Det är också känt för sina antiseptiska egenskaper.

Shea Butter: Oraffinerad Ivory sheasmör från Better sheasmör

Inte tekniskt en olja, kan sheasmör smältas ned i en olja om så önskas, men dess tjocka buttery egenskaper är orsaken en massa människor älskar det. Det är en underbar tätningsmedel och blandar väl med andra oljor på denna lista, vilket gör det lättare att tillämpa. Sheasmör ger också lite sol skydd om du är utomhus mycket, och med alla de fettsyror som finns, mjukar upp det torra flätor mycket bra. När du handlar för sheasmör, leta efter en blekgul färg som är nära relaterad till hur oraffinerad det är. Mörkgul smör är förmodligen mycket raffinerad och därför inte lika näringsrikt.

Multi-purpose anspråk: Denna tunga smör fungerar underverk på torr hud, särskilt armbågar, knän och fötter.

load...