10 bästa ingredienser för svart hår

15 november 2018

Du måste vara din egen hårvård förespråkar när det gäller att köpa de bästa produkterna för dig. Det finns en hel del information ute på vad som är bra och vad är dåligt för svart hår. Vad händer när du använder en produkt med ingredienser i det att den senaste hår expert säger är en no-no? Vad händer om det fungerar för dig? Kom ihåg: allt fungerar inte för alla. Ditt hår kan älska schampo, silikoner och massor av olja, så om det blomstrande enligt programmet, det finns ingen anledning för dig att ändra den. Fortfarande, titta på ingredienserna i varje produkt du köper. Dessa är några av de bästa för svart hår, oavsett om de är en del av din favorit kommersiell produkt eller alternativ för ditt hem blandningar.

Vatten

Vatten är den ultimata fuktighetskräm. Inte bara fungerar det på utsidan av kroppen, det fungerar inifrån också. Om detta är den första ingrediensen anges på produkter, det är en bra sak. Det betyder att produkten sätter fukt tillbaka till håret. Efter det är det upp till dig att behålla den fukt, så se till att du försegla det med vad metod är effektiv för din flätor.

load...

Kokosolja

Du hittar produkter som containcoconut olja, men om du kan köpa den ren och / eller organiskt, kan du använda det direkt från burken. Det är en underbar mjukgörande eftersom till skillnad från andra oljor, kokosolja faktiskt penetrerar cortex istället för att bara sitta på toppen av det och göra det ser alla trevliga och glänsande. Den absorberar underbart och är multifunktionella; använda den på din hud och laga mat med det också.

Sheasmör

Leta efter ren, oraffinerat sheasmör som är ljusgul och smidig. Gritty, mörkt gul, vit eller grön sheasmör är antingen för raffinerade eller ens ruttna. Återigen, leta efter en ljusgul färg och enhetlighet när man köper sheasmör. Det finns gott om företag som har hoppat på sheasmör tåget, men om det inte är en av de första fem ingredienser som anges i en produkt, är det förmodligen inte gör dig mycket bra. Du kan antingen köpa en sheasmör-baserad productor ännu bättre, använda den direkt från burken. Ren sheasmör kan vara fast, men det smälter lätt och absorberar i torrt hår också.

load...

Olivolja

En annan mångsysslare här är olivolja bra för het olja behandlingar och för blandning med sköljs ut balsam. Använd sparsamt eftersom detta är en tung olja och kan väga loss när de används i stora mängder. Om du är en DIY typ, är olivolja en bra ingrediens för att lägga till ditt hem mixar.

Läs också:

Jojoba olja

Jojobaolja är uppskattad som en naturlig ingrediens eftersom dess sammansättning liknar den i hårbotten naturliga oljor. Använd direkt ur flaskan, även om det inte är anses vara effektiv en genomträngande som kokosolja, eller blanda med balsam och hår hudkräm. Det är ett bra alternativ för alla som vill ha en lätt olja som inte kommer att väga ner håret.

Natriumlauretsulfat

För de av er där ute som redan är i läsning ingrediens etiketter, kan detta ett kasta dig, speciellt om du undvika att använda sulfatbaserade schampo. Den stora majoriteten av kommersiella schampon innehåller antingen natriumlaurylsulfat eller natriumlauretsulfat. Den förra, natriumlaurylsulfat, är torkning och bör undvikas. Den senare emellertid natriumlauretsulfat, är ett lämpligt rengöringsmedel för svart hår som inte kommer alltför torrt det.

load...

Avokado olja

Om du någonsin använt mosade avokado som konditioneringsbehandling, du är bekant med fuktgivande egenskaper för denna grönsak. Oljan är bra för användning på alla som lider av torra, törstiga lås. Det är tungt, så det är bäst lämpad för kvinnor med grova, tätare texturer.

Aloe Vera

Påstods att förhindra håravfall, gör aloe vera mer än lugna solbränna. En bra aloe vera schampo sägs att återställa pH-nivåerna i hårbotten. Använd aloe vera gel eller saft i din DIY behandlingar; Du kan också använda aloe vera av sig själv som en mycket fuktgivande ingrediens.

Ricinolja

Bra för rengöring av hårbotten, främja tjockare hårväxt och ta bort gifter, använder ricinolja en till två gånger per vecka. Du behöver bara en liten bit i taget, eftersom denna olja är otroligt tjock. Medan apotek kvalitet ricinolja är tillräckligt många kvinnor som söker ännu fler fördelar och tillväxt svär vid jamaicanska Black ricinolja (eller JBCO).

Cetyl- eller cetearylalkohol

Låt inte alkoholen skrämma dig; Detta är inget som SD-alkohol 40, som bör undvikas. Denna ingrediens är en icke-fet, icke-klibbigt tillsats du ofta ser används i balsam, för att göra dem tjock och krämig, vilket är precis vad torrt hår behöver.

load...